Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ: o σύλλογος με τη μεγαλύτερη αξία στον πλανήτη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ: o σύλλογος με τη μεγαλύτερη αξία στον πλανήτη

  • Η Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας και το Champions League, αλλά οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι ξανά η ομάδα με τη μεγαλύτερη χρηματική αξία, σύμφωνα με τη λίστα που φτιάχνει κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes!
  • Ποιες ομάδες "φιγουράρουν"στις 10 πρώτες θέσεις - Λίστα

Η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε μετά από πέντε χρόνια στην κορυφή.Όχι δεν... Type Your Post Summary Here μπερδευτήκαμε. Η Τσέλσι κατέκτησε την Premier League, η Ρεάλ Μαδρίτης το Champions League κι η ομάδα του Μουρίνιο το τίμιο, πλην πτωχό, Europa League, αλλά παρόλα αυτά η «κορυφή» που κατέκτησε έκανε τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση.

Κι αυτό γιατί οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι ξανά η ομάδα με τη μεγαλύτερη χρηματική αξία, σύμφωνα με τη λίστα που φτιάχνει κάθε χρόνο το περιοδικό Forbes. Τα κριτήρια για την αποτύπωση της οικονομικής αξίας των συλλόγων, είναι τα έσοδα από τις πωλήσεις εισιτηρίων, τα έσοδα από τις μεταδόσεις όλων των επίσημων αγώνων και τα έσοδα από χορηγίες, και άλλες εμπορικές δραστηριότητες.

Τα συνολικά έσοδα της Μάνστεστερ για το 2016 ήταν 679,344,713.03 Ευρω (ενώ αυτά των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα έφτασαν τα 610 εκατ.) με τα καθαρά κέρδη να υπολογίζονται στα 225 εκατ. ευρώ (μακράν η κορυφαία επίδοση όσον αφορά έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο)

Η συνολική αξία όμως της ομάδας του Μουρίνιο, αποτιμήθηκε από το Forbes στα 3.69 δις δολάρια, με την Μπαρτσελόνα να ακολουθεί με 3.64 δις και την Ρεάλ με 3.58, ενώ στην πρώτη δεκάδα υπάρχουν 6 αγγλικές ομάδες (εξαιτίας κυρίως των χρημάτων που κερδίζουν από τα τηλεοπτικά δικαιώματα)

«Η επιστροφή της Γιουνάιτεντ στην κορυφή είναι μια επιβεβαίωση του ισχυρού brand name αλλά και της εμπορικότητας του συλλόγου», παραδέχθηκε ο αναπληρωτής διευθυντής του Forbes Μάικ Οζανιάν, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει τη βουτιά της Ρεάλ (από 1η βρέθηκε 3η).

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα

(η αξία αποτιμάται σε δις δολάρια)
1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3.69
2. Μπαρτσελόνα 3.64
3. Ρεάλ Μαδρίτης 3.58
4. Μπάγερν Μονάχου 2.71
5. Μάντσεστερ Σίτι 2.08
6. Αρσεναλ 1.93
7. Τσέλσι 1.85
8. Λίβερπουλ 1.49
9. Γιουβέντους 1.26
10. Τότεναμ 1.06
Bookmark and Share