Reuters: Η Ελλάδα θα πάρει μετρητά και μια... ιδέα για μελλοντική ελάφρυνση του χρέους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Reuters: Η Ελλάδα θα πάρει μετρητά και μια... ιδέα για μελλοντική ελάφρυνση του χρέους

  • Οι δανειστές της Ελλάδας είναι έτοιμοι να αποδεσμεύσουν μέχρι και 8,5 δισεκατομμύρια ευρώ προς την Αθήνα η οποία τα χρειάζεται απεγνωσμένα για να πληρώσει τις υποχρεώσεις της τον επόμενο μήνα, αλλά και να δώσουν μια, κάποια ιδέα για το τι μπορεί να προσφέρουν στη μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους, υποστηρίζει το Reuters.

To ειδησεογραφικό πρακτορείο στέκεται στη... δήλωση του Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος μιλώντας προς τους δημοσιογράφους υποστήριξε ότι το ύψος της δόσης προς την Αθήνα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια του σημερινού Eurogroup, αφού οι δανειστές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα είχε προωθήσει όλες τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις.

Οι αξιωματούχοι της Ευρωζώνης που προετοίμασαν τις συνομιλίες σύστησαν στους υπουργούς ότι η δόση προς την Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί στο ύψος των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όπως αποκάλυψε Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Το Reuters κάνει επίσης ειδική αναφορά στη δήλωση του κ. Dijsselbloem ο οποίος επεσήμανε ότι οι υπουργοί, οι οποίοι μετείχαν σε σύσκεψη στο Λουξεμβούργο με τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Christine Lagarde, θα επιδιώξουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Ελλάδας αλλά και του ΔΝΤ για σαφήνεια όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη ελάφρυνση του χρέους.

Η εκταμίευση της δόσης εξαρτάται από την προϋπόθεση που έθεσε το γερμανικό κοινοβούλιο, ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στο ελληνικό σχέδιο διάσωσης, καταλήγει το Reuters.
Bookmark and Share