Αντιμέτωπη με το θάνατο η 16χρονη Γερμανίδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Αντιμέτωπη με το θάνατο η 16χρονη Γερμανίδα

  • Μια γερμανίδα έφηβη 16 ετών, που πήγε να πάρει μέρος στον τζιχάντ στο Ιράκ στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα στη Μοσούλη, γνωστοποίησε η γερμανική δικαιοσύνη.

«Η εισαγγελία της Δρέσδης επιβεβαιώνει ότι... η Λίντα Β. εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε στο Ιράκ», όπου δέχθηκε προξενική συνδρομή από τη γερμανική πρεσβεία, ανέφερε ανακοίνωση της εισαγγελίας της πόλης αυτής στο ανατολικό τμήμα της Γερμανίας.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η έφηβη, που κατάγεται από το Πούλσνιτς, κοντά στη Δρέσδη, αιχμαλωτίστηκε την περασμένη εβδομάδα από ιρακινούς στρατιώτες μαζί με πολλές άλλες ξένες γυναίκες, μέλη του ΙΚ, μέσα σε μια υπόγεια στοά στη Μοσούλη όπου είχαν κρυφτεί.

Όπλα και γιλέκα με εκρηκτικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέσα σε αυτή τη στοά, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Η έφηβη είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου έναν χρόνο, αφού είχε έλθει σε επαφή με μέλη του ΙΚ χρησιμοποιώντας ιστότοπους ανταλλαγής μηνυμάτων και είχε προσηλυτιστεί στο ισλάμ.

Στο τεύχος του που κυκλοφορεί με χθεσινή ημερομηνία εξωφύλλου, το εβδομαδιαίο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel διευκρινίζει ότι η Λίντα Β. βρίσκεται υπό κράτηση στη Βαγδάτη μαζί με άλλες τρεις Γερμανίδες, οι οποίες είχαν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ τα τελευταία χρόνια και συνελήφθησαν τις ημέρες που ακολούθησαν την απελευθέρωση της Μοσούλης, την οποία ο πρωθυπουργός του Ιράκ ανακήρυξε τη 10η Ιουλίου.

Οι ιρακινές αρχές επέδωσαν «στις αρχές της εβδομάδας» στη γερμανική πρεσβεία στο Ιράκ «έναν κατάλογο με τα ονόματα των Γερμανίδων», γράφει το Σπίγκελ.

Την Πέμπτη γερμανοί διπλωμάτες μπόρεσαν να επισκεφθούν τις τέσσερις γυναίκες στη φυλακή του αεροδρομίου της Βαγδάτης, συμπληρώνει το περιοδικό.

Η μία εξ αυτών έχει καταγωγή από το Μαρόκο, ενώ μια δεύτερη φαίνεται πως κατάγεται από την Τσετσενία αλλά έχει γερμανικό διαβατήριο, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Οι τέσσερις γυναίκες αντιμετωπίζουν τη θανατική ποινή στο Ιράκ, υπογραμμίζει ακόμη το περιοδικό.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει το δημοσίευμα του Σπίγκελ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της γερμανικής αντικατασκοπίας (BfV), συνολικά 930 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια για να πάνε στο Ιράκ και τη Συρία προκειμένου να ενταχθούν στις τάξεις του ΙΚ. Περίπου το 20% εξ αυτών είναι γυναίκες και ένα 5% παιδιά, εκ των οποίων περίπου τα μισά είναι κορίτσια, κατά την ίδια πηγή.
Bookmark and Share