Δικαίωση για τις 393 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών από τον Άρειο Πάγο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Δικαίωση για τις 393 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών από τον Άρειο Πάγο

  • Το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικούσε να «εξαφανιστεί» η πρωτόδικη απόφαση (1584/2014) για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες εργάζονταν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Τη δικαίωση των 393 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών που είχαν απολυθεί τον... Σεπτέμβριο του 2013 «σφράγισε» χθες, οριστικά και αμετάκλητα, ο Αρειος Πάγος: Με την υπ’ αριθμ. 1194/2017 απόφαση απορρίφθηκε η αίτηση αναίρεσης που είχε ασκήσει το Ελληνικό Δημόσιο τον Νοέμβριο του 2014 κατά της θετικής για τις εργαζόμενες απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το Ελληνικό Δημόσιο διεκδικούσε να «εξαφανιστεί» η πρωτόδικη απόφαση (1584/2014) για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες εργάζονταν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου. Το Πρωτοδικείο είχε αναγνωρίσει ότι η θέση των καθαριστριών σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους συνιστούσε άκυρη καταγγελία των συμβάσεών τους.

Για απόφαση που συνιστά «σημαντική παρακαταθήκη στο νομικό πολιτισμό της χώρας μας και στη νομολογία του ανώτατου δικαστηρίου», ενώ σηματοδοτεί τη νομική και ηθική δικαίωση τουαγώνα των καθαριστριών, έκαναν λόγο οι συνήγοροί τους Γιάννης Καρούζος και Ελένη Διονυσοπούλου.
Bookmark and Share