Πότε και πως θα γίνει η επιστροφή φόρου σε 841.000 φορολογούμενους - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Πότε και πως θα γίνει η επιστροφή φόρου σε 841.000 φορολογούμενους

  • Τέλος στην αναμονή 800.000 μισθωτών, συνταξιούχων, επαγγελματιών και αγροτών που έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση και το εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας είναι πιστωτικό βάζουν η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Όσοι είναι φορολογικά και ασφαλιστικά ενήμεροι, δηλαδή δεν χρωστούν σε Εφορία και Ταμεία, θα λάβουν την επιστροφή φόρου την... Παρασκευή 14 Ιουλίου, εφόσον έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση έως τα μέσα Ιουνίου.

Όσοι έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση από τα μέσα Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου θα λάβουν την επιστροφή φόρου έως τα τέλη Ιουλίου.

Καθυστερήσεις θα προκύψουν σε περιπτώσεις όπου το ποσό επιστροφής είναι σημαντικό και πρέπει να προηγηθεί φορολογικός έλεγχος των στοιχείων που συνοδεύουν τη φορολογική δήλωση όταν αυτό ζητηθεί.

Επίσης, στην περίπτωση χρεών θα πρέπει να γίνει πρώτα ο συμψηφισμός και μετά το ποσό που θα απομείνει να επιστραφεί στους φορολογουμένους.

Αξίζει να τονιστεί ότι για όσους καθυστερήσει η επιστροφή του φόρου και εφόσον εκδοθούν τον Αύγουστο τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΕΝΦΙΑ τότε θα γίνει επιστροφή αφού πρώτα συμψηφιστεί το σύνολο του Φόρου Ακινήτων με το επιστρεφόμενο ποσό και όχι της πρώτης δόσης που αναλογεί σε αυτόν.

Συνολικά έχουν εκκαθαριστεί 5.284.805 δηλώσεις, από τις οποίες:

- Στο 40,2% (2.126.818 δηλώσεις), ο μέσος φόρος πληρωμής είναι 1.192,4 ευρώ

- Στο 15,9% (840.650 δηλώσεις) η μέση επιστροφή είναι 354 ευρώ

- Το 43,85% (2.317.337 δηλώσεις) είναι μηδενικές.

Η πληρωμή του φόρου γίνεται σε τρεις δόσεις: έως τα τέλη Ιουλίου, τα τέλη Σεπτεμβρίου και τα τέλη Νοεμβρίου.
Bookmark and Share