Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα.

  • Πολλές περιοχές της χώρας βρίσκονται σήμερα "στο κόκκινο" για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιών λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, σύμφωνα με την  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


Συγκεκριμένα, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις Περιφέρειες... Αττικής και Βορείου Αιγαίου (Λέσβος, Χίος), καθώς και στην Εύβοια, τη Βοιωτία, την Κορινθία και την Αργολίδα.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών γνωστοποιεί πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Bookmark and Share