Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου των ειδικών φρουρών για τα Εξάρχεια - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του προέδρου των ειδικών φρουρών για τα Εξάρχεια

  • Την κίνηση πειθαρχικής δίωξης σε βάρος του προέδρου των ειδικών φρουρών Αττικής, με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις του για την απαγορευμένη συγκέντρωση στα Εξάρχεια καταδικάζει το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ). 

Ο Βασίλης Ντούμας αντιμετωπίζει την επιβολή της...ανώτερης πειθαρχικής ποινής (αργία με απόλυση ή αργία με πρόσκαιρη παύση). Το ΣΕΦΕΑΑ καταδικάζει απερίφραστα και κατηγορηματικά την ολοκληρωτική προσπάθεια φίμωσης του ελεύθερου, υγιούς και μαχόμενου συνδικαλιστικού λόγου.

Οπως υποστηρίζει, οι δηλώσεις του προέδρου του «εξέφραζαν απολύτως και χωρίς καμία παρέκκλιση την ψηφισμένη θέση του Σωματείου αναφορικά με την απαγορευμένη εκδήλωση των αστυνομικών στην πλατεία Εξαρχείων, αλλά και την εγκληματική ανοχή της πολιτείας και του αρμόδιου υπουργού Προστασίας του Πολίτη απέναντι στα "άβατα" και το "κράτος" των Εξαρχείων». Το Σωματείο δηλώνει ότι «δεν θα διολισθήσει σε κανένα πεδίο μικροπολιτικής αντιπαράθεσης από την άκαιρη, ακραία επίδειξη ισχύος των πολιτικών προϊσταμένων, όταν μάλιστα διακυβεύονται καθημερινά η ζωή και η σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων, αλλά και η ασφάλεια και εσωτερική ειρήνη των πολιτών».

Παράλληλα, καλεί τον Νίκο Τόσκα, «τον υποκινητή της πειθαρχικής δίωξης, να επικεντρωθεί στα καθήκοντά του και να αντιμετωπίσει επιτέλους το εγνωσμένο ζήτημα του 'αβάτου' στην Αττική, αφήνοντας ανεμπόδιστα τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους τους να ακολουθούν τους δικούς τους δρόμους, εξυπηρετώντας τα μέλη τους και το κοινωνικό σύνολο, σύμφωνα με τους καταστατικούς σκοπούς τους και νόμους. Τέτοιες ακραίες τακτικές δεν αποτελούν προϊόν πολιτικής ή συνδικαλιστικής απειρίας που τόσο συχνά επικαλείται ο κ.υπουργός, αλλά μάλλον αποτυπώνουν την ποιότητα της δημοκρατικής του συνείδησης σε συνδυασμό με μια έκφραση αλαζονικής συμπεριφοράς...

Οι προσωπικές εμπαθείς συμπεριφορές μελών της κυβέρνησης προσβάλλουν τους θεσμούς και πισωγυρίζουν την όποια πρόοδο με κόπο έχει επιτευχθεί. Επιπλέον εξαντλούν την υπομονή των κρινομένων και την αντοχή των κριτών τους» αναφέρουν οι ειδικοί φρουροί Αττικής, που καλούν και τη φυσική ηγεσία της Αστυνομίας να μην ακολουθήσει «διολισθαίνοντας σε επικίνδυνα αντιδημοκρατικά μονοπάτια».
Bookmark and Share