Πρωτοφανής η επίθεση της κυβέρνησης στους δικαστές για την Ηριάννα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Πρωτοφανής η επίθεση της κυβέρνησης στους δικαστές για την Ηριάννα

Αυτά που συμβαίνουν,δεν έχουν προηγούμενο σε δημοκρατική χώρα.
  • Ο Κοντονής προαναγγέλλει εκ νέου κρίση της υπόθεσης με νέα σύνθεση!
  • Κατρούγκαλος: Πολιτικό διακύβευμα τα της Δικαιοσύνης
  • Νέες βολές και από Πολάκη- Παπαδημούλη μέσω διαδικτύου
  • Η αρχή έγινε χθες από τον πρωθυπουργό
  • ΣΥΡΙΖΑ: Να αποκατασταθεί η "δυσαρμονία"

Σε επίσημη κυβερνητική γραμμή ανάγεται πλέον η επίθεση στη.. Δικαιοσύνη:
Μετά τις χθεσινές βολές από τον ίδιο των πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας είπε ότι δικαστικές αποφάσεις είναι υπέρ των εργοδοτών, η απορριπτική απόφαση επί του αιτήματος αναστολής εκτέλεσης της ποινής της 29χρονης Ηριάννας, αποτελεί νέο πεδίο για κυβερνητικές επιθέσεις στη Δικαιοσύνη.

Το «χορό» άνοιξε ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος σε μια πρωτοφανή δήλωση, χαρακτήρισε «δυσάρεστη έκπληξη» την απόφαση του πενταμελούς Εφετείου Αναστολών. Μιλώντας, μάλιστα στην Ολομέλεια της Βουλής, ουσιαστικά προανήγγειλε την αναπομπή του αιτήματος ξανά στο ίδιο δικαστήριο, αλλά με νέα σύνθεση, λέγοντας πως ο νόμος προβλέπει τη δυνατότητα στην Ηριάννα να υποβάλει και νέα αίτηση η οποία θα κριθεί σε σύντομο χρόνο από το ίδιο δικαστήριο (πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας) αλλά έχοντας νέα σύνθεση. Η συγκεκριμένη δήλωση ερμηνεύεται ήδη ως προσπάθεια επηρεασμού της Δικαιοσύνης, αλλά και κατευνασμού των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για την απορριπτική απόφαση. Όλα αυτά την ώρα που στο κέντρο της Αθήνας αντιεξουσιαστές έκαναν γυαλιά- καρφιά τα καταστήματα της Ερμού.

Στο γαϊτανάκι των επικριτικών για τη Δικαιοσύνη δηλώσεων ακολούθησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο οποίος έκανε και δεύτερη ανάρτηση στο facebook, στην οποία μιλά για τη Δικαιοσύνη λέγοντας ότι είναι «εξουσία που φυλακίζει τη νιότη».

Όμως, αυτό που «επισημοποίησε» την κυβερνητική επίθεση στη Δικαιοσύνη είναι η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος δήλωσε το πρωί της Τρίτης: «Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης»: τη δήλωση αυτή έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ηριάννας.

«Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο «μαύρο βιβλίο» της ελληνικής Δικαιοσύνης», πρόσθεσε, δείχνοντας ουσιαστικά ότι οι βολές κατά της Δικαιοσύνης αποτελούν «κυβερνητική γραμμή».

Κατρούγκαλος για Δικαιοσύνη: Φυσικά και υπάρχει πολιτικό διακύβευμα

Νωρίτερα, έμμεσες βολές εναντίον της Δικαιοσύνης είχε διατυπώσει, μιλώντας στο Σκάι, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος με αφορμή τις κατηγορίες περί επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών στη Δικαιοσύνη και την χθεσινή αποστροφή του πρωθυπουργού περί «θεσμικών εμποδίων», είπε: «Φυσικά και υπάρχει πολιτικό διακύβευμα όταν θέλουμε να κάνουμε θεσμικές αλλαγές».

«Όταν υπάρχουν ιδεολογικά - πολιτικά ζητήματα, είναι φυσικό αυτά να μεταφέρονται και στη Δικαιοσύνη» δήλωσε δε.

«Καμία επιθετικότητα εναντίον της δικαιοσύνης εκ μέρους των κυβερνητικών στελεχών δεν υπάρχει» υποστήριξε πάντως. «Ο νομικός σχολιασμός δεν συνιστά παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών» παρατήρησε ο κ. Κατρούγκαλος.

Παπαδημούλης: Η κριτική είναι συνταγματικό δικαίωμα
Στην ίδια «γραμμή» με τον Γ. Κατρούγκαλο, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έσπευσε μέσω twiter να τοποθετηθεί αναλόγως: «Η κριτική στην, με 3-2, δικαστική απόφαση για την #hrianna, είναι συνταγματικό δικαίωμα. Όχι επίθεση στην Δικαιοσύνη, όπως ψευδώς λέει η ΝΔ», έγραψε.
Bookmark and Share