Αρνήθηκε τα περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές ο Πούτιν στο τετ-α-τετ με Τραμπ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Αρνήθηκε τα περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές ο Πούτιν στο τετ-α-τετ με Τραμπ


  • «Τα είπαν» για 2,5 ώρες οι πρόεδροι ΗΠΑ και Ρωσίας.

Περίπου 2,5 ώρες διήρκεσε η πρώτη συνάντηση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ομόλογό του της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, στο...περιθώριο της Συνόδου της G20 στο Αμβούργο, όπως έγινε γνωστό από εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το τετ-α-τετ των δύο προέδρων ξεκίνησε με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις, ενώ στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν σύμφωνα με τον κ. Πούτιν η Ουκρανία, η Συρία, η καταπολέμηση της τρομοκρατίας αλλά και ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια του κυβερνοχώρου.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο κ. Τραμπ εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο ρωσικής παρέμβασης στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, με τον κ. Πούτιν να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή της Μόσχας. Κατά τον Ρώσο ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ, ο κ. Τραμπ αποδέχθηκε τις διαβεβαιώσεις του κ. Πούτιν ότι η Μόσχα δεν παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές.
Ο κ. Τίλερσον έκανε λόγο για «θετική χημεία» μεταξύ των δύο προέδρων, οι οποίοι «συνδέθηκαν πολύ γρήγορα». Για «εποικοδομητική ατμόσφαιρα» στη συνάντηση έκανε λόγο και ο κ. Λαβρόφ.
Πάντως, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί η Βόρεια Κορέα και το ζήτημα των εξοπλιστικών της προγραμμάτων, όπως δήλωσε ο κ. Τίλερσον. «Οι Ρώσοι το βλέπουν λίγο διαφορετικά από εμάς, επομένως πρόκειται να συνεχίσουμε αυτές τις συνομιλίες και θα τους ζητήσουμε να κάνουν περισσότερα. Η Ρωσία έχει οικονομική δραστηριότητα στη Βόρεια Κορέα», ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση των κ.κ. Τραμπ και Πούτιν.
Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Αμερικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον κ. Πούτιν, είπε ότι είναι τιμή του που τον συναντά ενώ ο Ρώσος ηγέτης απάντησε «χαίρομαι που σας γνωρίζω προσωπικά και ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα φέρει αποτελέσματα».
Ο κ. Τραμπ σημείωσε ότι ευελπιστεί ότι θα συμβούν πολλά «θετικά πράγματα» για τη Ρωσία και για τις ΗΠΑ. «Ο Πούτιν και εγώ έχουμε συζητήσει διάφορα πράγματα και νομίζω ότι πηγαίνει πολύ καλά», είπε ο κ. Τραμπ απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.
Ο κ. Πούτιν από την πλευρά του υπογράμμισε ότι οι τηλεφωνικές επικοινωνίες ποτέ δεν αρκούν.
Bookmark and Share