Τσίπρας: Να φύγουμε από την Ευρώπη και να πάμε που; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Τσίπρας: Να φύγουμε από την Ευρώπη και να πάμε που;

  •  «Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη», λέει μιλώντας στην ανταποκρίτρια της Guardian.


Η μεγάλη αλλαγή για την χώρα μας θα έρθει τον..Αύγουστο του 2018, όταν θα βγούμε από την διεθνή εποπτεία, δηλώνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην βρετανική εφημερίδα Guardian. Σε συνέντευξη που έδωσε στην δημοσιοφράφο Έλενα Σμιθ, ο Τσίπρας, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως ο μακροβιότερος Έλληνας πρωθυπουργός της κρίσης, διαβεβαιώνει πως η οικονομική πορεία της χώρας είναι ανοδική.

«Τα χειρότερα είναι σαφέστατα πίσω μας. Μπορούμε τώρα να πούμε με βεβαιότητα ότι η οικονομία είναι σε ανοδική φάση. Αργά αργά, αλλά ουδείς πίστευε ότι θα συμβεί και αυτό συνέβη», αναφέρει.

Ο πρωθυπουργός παραδέχεται όμως και τα λάθη του, χωρίς ωστόσο να αναλύσει περαιτέρω ποια ήταν αυτά. «Έκανα λάθη, μεγάλα λάθη», λέει χαρακτηριστικά. Το μεγαλύτερο από αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν η τοποθέτηση συγκεκριμένων προσώπων σε θέσεις-κλειδιά του κυβερνητικού επιτελείου. Αν και δεν τα κατονομάζει, η Έλενα Σμιθ υποθέτει πως αναφέρεται στον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Για τον τελευταίο, ο πρωθυπουργός είπε τα εξής: «Ο Γιάνης προσπαθεί να γράψει την ιστορία με έναν άλλο τρόπο. Ίσως έρθει η στιγμή που θα βγει προς τα έξω όλη η αλήθεια... όταν είχαμε φτάσει στο σημείο να διαβάσουμε τι παρουσίαζε ο ίδιος ως σχέδιο Β', αυτό ήταν τόσο αόριστο που δεν άξιζε καν να μιλήσουμε γι' αυτό. Ήταν απλώς αδύναμο και αναποτελεσματικό». Δεν δίστασε ακόμα να χαρακτηρίσει alter ego του Βαρουφάκη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λέγοντας πως τον «τον αγαπούσε, τον σεβόταν πολύ και συνεχίζει να τον σέβεται».

Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει λέγοντας πως η έξοδος από την ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν ήταν ποτέ στα σχέδιά του. «Να φύγουμε από την Ευρώπη και να πάμε που; Σε άλλον γαλαξία;», αστειεύεται, για να προσθέσει πως «η Ελλάδα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ευρώπης». Λέει μάλιστα πως με αυτό τον τρόπο θα αποδεχόμασταν το «τιμωρητικό σχέδιο» του Σόιμπλε.
Bookmark and Share