Ουάσινγκτον κατά της Κίνας για «αδράνεια» απέναντι στη Βόρειο Κορέα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Ουάσινγκτον κατά της Κίνας για «αδράνεια» απέναντι στη Βόρειο Κορέα

  • Έμμεση απειλή Τραμπ για το εμπόριο

Η αμερικανική ηγεσία επιρρίπτει ευθύνες στην Κίνα για ένοχη αδράνεια απέναντι στη Βόρειο Κορέα, μετά τη δεύτερη δοκιμή διηπειρωτικού... βαλλιστικού πυραύλου από την Πιόνγκγιανγκ.

Η πρεσβευτής των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη είπε πως το Πεκίνο «γνωρίζει πως πρέπει να δράσει» ενώ προηγουμένως ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε συνδέσει εμμέσως την στάση της Κίνας με το ζήτημα των εμπορικών σχέσεων.

Οι αναφορές από την Ουάσινγκτον προστίθενται στα πυρά του νέου προέδρου ήδη από την ανάληψη καθηκόντων με στόχο το Πεκίνο, τα οποία σχεδόν πάντοτε εμπλέκουν το ζήτημα των εμπορικών σχέσεων. Ο Τραμπ αναμένεται εντός του χρόνου να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Κίνα.

«Τέλος πια με τα λόγια για τη Βόρειο Κορέα, η Κίνα γνωρίζει πως πρέπει να δράσει» ανέφερε η αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Νίκι Χάλει, σε ανάρτησή της στο Twitter την Κυριακή.

Προηγουμένως, ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter πως «οι άφρονες πρώην ηγέτες μας επέτρεψαν [στους Κινέζους] να κερδίζουν εκατοντάδες δισ. δολάρια κάθε χρόνο από το εμπόριο, όμως δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για εμάς για τη Βόρειο Κορέα, μόνο λόγια».

«Δεν θα το επιτρέψουμε να συνεχιστεί. Η Κίνα θα μπορούσε εύκολα να λύσει αυτό το πρόβλημα» έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.
Bookmark and Share