Πρωτοφανείς -για δημοκρατική χώρα- κυβερνητικές επιθέσεις εις βάρος της δικαιοσύνης - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Πρωτοφανείς -για δημοκρατική χώρα- κυβερνητικές επιθέσεις εις βάρος της δικαιοσύνης

 
  • Η ...παρέα που κυβερνά τη χώρα θέλει μετατρέψει τη Δικαιοσύνη σε υπηρέτη της!
 

Έχουν ξεπεράσει κάθε θεμιτό όριο,μέσα στο πλαίσιο μιας ευνομούμενης πολιτείας οι στοχευμένες επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών, με την κάλυψη μάλιστα του... πρωθυπουργού κατά της Δικαιοσύνης.

Με προεξάρχοντα το γνωστό για τις επαναλαμβανόμενες τραμπουκοειδείς επιθέσεις του αναπληρωτή υπουργό Υγείας, με την αγαστή συνεργασία του πρώην εισαγγελέα, πρώην αρχηγού της ΕΥΠ και νυν αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης(!) έχουμε μια πρωτοφανή σε έκταση επίθεση κατά της δικαστικής εξουσίας.

Αδιαφορώντας πλήρως για τη διάκριση των εξουσιών που επιβάλλει το δημοκρατικό μας πολίτευμα, τα κυβερνητικά στελέχη αποκαλύπτουν μια πρωτόγνωρη δυσανεξία για αποφάσεις που δεν νομιμοποιούν τις πολιτικές τους αυθαιρεσίες. Δεν περιορίζονται μάλιστα σε μια κριτική αντίκρουση των συγκεκριμένων αποφάσεων,που θα μπορούσε να είναι θεσμικά αποδεκτή, αλλά καταφεύγουν σε ύβρεις, συκοφαντίες, ακόμα και απειλές.

Κι άλλες φορές στο παρελθόν κυβερνήσεις προσπάθησαν να ελέγξουν τη Δικαιοσύνη. Αυτό που γίνεται όμως επί κυβερνήσεων ΣYRIZA, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών στοχοποίησαν το Συμβούλιο της Επικρατείας,κατέφυγαν σε προσωπικές επιθέσεις κατά δικαστών και συνεχίζουν ακάθεκτοι, για κάθε απόφαση που θεωρούν ότι δεν συμβαδίζει με τις επιδιώξεις τους.

Με ατεκμηρίωτες επιθέσεις αμφισβητούν ακόμα το δικαίωμα των δικαστών να ασκούν μέσα στα πλαίσια των νόμων και του Συντάγματος τα καθήκοντα τους. Θεωρούν ότι η δικαστική εξουσία πρέπει, οφείλει να είναι υποχείριο στα χέρια της εκτελεστικής εξουσίας και να βγάζει αποφάσεις που θα υπηρετούν το πολιτικό τους συμφέρον.

Οι υπαρκτές πράγματι αδυναμίες της Δικαιοσύνης, που αφορούν κυρίως τις μεγάλες καθυστερήσεις στην εκδίκαση των υποθέσεων δεν απασχολούν την κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι έχουν επισημανθεί πολλάκις ακόμα και από τους εκπρόσωπους της τρόικας.

Το μόνο θέμα για τα κυβερνητικά στελέχη είναι καθυπόταξη της στα κελεύσματα της εξουσίας.

Αυτή η συντονισμένη επίθεση οδηγεί,πέρα από τα άλλα προβλήματα, στην απαξίωση ενός ακόμα κομβικού δημοκρατικού θεσμού.

Όπως έκαναν - και συνεχίζουν να κάνουν - με τις εκτός ορίων επιθέσεις στο πολιτικό σύστημα,οδηγώντας το σε συνολική απαξίωση,προσπαθούν τώρα να κάνουν και με τη Δικαιοσύνη.

Η εμπιστοσύνη στο κράτος Δικαίου, αποτελεί όμως θεμελιώδες χαρακτηριστικό του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Θα είναι τραγικό, αν θέλουμε να παραμείνουμε ευνομούμενη χώρα, αν οι επιδιώξεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας οδηγήσουν πράγματι στην απώλεια αυτής της εμπιστοσύνης..






Σ.Αν.
Bookmark and Share