Ερντογάν: Η ΕΕ δεν μας είναι απαραίτητη. Σπαταλά το χρόνο της Τουρκίας.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Ερντογάν: Η ΕΕ δεν μας είναι απαραίτητη. Σπαταλά το χρόνο της Τουρκίας..


  • Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC, «Η Ε.Ε. δεν μας είναι απαραίτητη», προσθέτοντας πως η Τουρκία «μπορεί να σταθεί στα πόδια της».

Όπως ανέφερε ο...Ερντογάν «αν η Ε.Ε. πει ξεκάθαρα “Δεν θα μπορέσουμε να δεχθούμε την Τουρκία”, αυτό θα είναι μία ανακούφιση» για την Άγκυρα, η οποία τότε «θα θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο Β’ ή Γ’».

«Κάποτε, κατά την πρώτη μου θητεία στην πρωθυπουργία, η Τουρκία παρουσιαζόταν στις συνόδους των ηγετών της Ε.Ε. ως μια χώρα η οποία έχει καταφέρει μια σιωπηλή επανάσταση. Όμως τώρα η ίδια Ε.Ε. όχι μόνο δεν μας καλεί στις συνόδους πλέον, αλλά επίσης σπαταλά τον χρόνο μας. Αυτή είναι η κατάσταση τώρα», υπογράμμισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Σημείωσε ακόμη ότι η πλειονότητα των Τούρκων «δεν θέλουν πλέον την Ε.Ε.», ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η προσέγγιση των Βρυξελλών στην Τουρκία «δεν είναι ειλικρινής». «Ανεξάρτητα από όλα αυτά, θα εξακολουθήσουμε να είμαστε ειλικρινείς με την Ε.Ε. για λίγο καιρό ακόμα. Θα δούμε τι θα μας αποφέρει αυτό», πρόσθεσε.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν έγιναν λίγη ώρα αφότου οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την παράταση της κράτησης της τοπικής διευθύντριας της Διεθνούς Αμνηστίας και εννέα ακόμη μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Bookmark and Share