Πρίμπους: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Πρίμπους: Δεν με ενδιαφέρει να γίνω πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα

  • Ο Ντόναλντ Τραμπ «τελείωσε» τον Ελληνοαμερικανό Ρέινς Πρίμπους από τη θέση του Προσωπάρχη στον Λευκό Οίκο την Παρασκευή, αντικαθιστώντας τον με τον Τζον Κέλι.
  • Ο ίδιος πάντως απέρριψε το ενδεχόμενο να γίνει πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα. 

Σε συνέντευξή του χθες στο CNN, ο Πρίμπους ρωτήθηκε και για το... ενδεχόμενο να γίνει πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ένα σενάριο το οποίο είχαν δημοσιεύσει αμερικανικά ΜΜΕ πριν από λίγο καιρό, όταν είχαν «φουντώσει» οι φήμες για την απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο.

Στο άκουσμα της ερώτησης ο Πρίμπους γέλασε και απάντησε κατηγορηματικά: «Οχι, δεν πρόκειται να συμβεί αυτό» και συμπλήρωσε ότι θέλει να περάσει χρόνο με τη σύζυγο και τα παιδιά του το επόμενο διάστημα.

«Ο πρόεδρος ήθελε να ακολουθήσει μία διαφορετική πορεία. Ενας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να πατήσει το ''κουμπί επανεκκίνησης''. Νομίζω ότι είναι μια καλή στιγμή για κάτι τέτοιο», είπε ο Πρίμπους αναφερόμενος στους λόγους της απομάκρυνσής του, ενώ δήλωσε ότι θα είναι πάντα «φαν του Τραμπ».

Ο Πρίμπους επανειλημμένα δήλωσε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον Αμερικανό πρόεδρο την Πέμπτη.

Οπως, σημειώνει το CNN στην ιστοσελίδα του, μέχρι την Παρασκευή πηγές από το περιβάλλον του επέμεναν ότι δεν θα παραιτηθεί. Τελικά, αφότου ο Τραμπ το ανακοίνωσε μέσω Twitter, ανακοινώνοντας τον διάδοχό του, τότε ο κύκλος του Πρίμπους είπε σε δημοσιογράφους ότι είχε παραιτηθεί την προηγούμενη ημέρα.

Ο πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, που είχε «επιβληθεί» στον Τραμπ χάρη στις σχέσεις του με την Ουάσινγκτον, είχε δεχθεί σφοδρή κριτική για τα προβλήματα της νέας διοίκησης.

Επίσης, σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, δεν είχε τη στήριξη του στενού κύκλου του προέδρου καθώς ακόμη και η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της Τζάρεντ Κούσνερ- από τους πιο έμπιστους συμβούλους του προέδρου- είχαν χάσει την πίστη τους στον Πρίμπους.
Bookmark and Share