Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν δύο αξιωματούχους δύο στελέχη του κόμματος του Ερντογάν - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 2 Ιουλίου 2017

Κούρδοι αντάρτες σκότωσαν δύο αξιωματούχους δύο στελέχη του κόμματος του Ερντογάν

  • Κούρδοι αντάρτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δύο αξιωματούχους του κυβερνώντος κόμματος AKP στη διάρκεια του σαββατοκύριακου στη νοτιοανατολική Τουρκία ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 17 αντάρτες με αεροπορικές επιδρομές, ανακοίνωσαν σήμερα οι τουρκικές αρχές.

Ο Ορχάν Μερτσάν, αναπληρωτής επικεφαλής..  του AKP στην περιοχή Λίτσε της επαρχίας Ντιγιάρμπακιρ, πυροβολήθηκε μπροστά από το σπίτι του το βράδυ της Παρασκευής και υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ανακοινώθηκε από το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας.

Αντάρτες σκότωσαν τον Αϊντίν Άχι, αναπληρωτή επικεφαλής του AKP στην περιοχή Οζάλπ της επαρχίας Βαν το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη. Πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας είπαν ότι οι ένοπλοι συνέλαβαν τον Άχι στην κατοικία του υπό την απειλή όπλων και τον σκότωσαν εκεί κοντά.

Ο υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ έγραψε στο Twitter ότι αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σκότωσαν τους δύο άνδες. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει αντίδραση από το PKK.

Χθες η βία αναζωπυρώθηκε σ' ολόκληρη τη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σε αεροπορική επιδρομή στη νοτιοανατολική επαρχία Μαρντίν, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν πέντε αντάρτες του PKK που ετοίμαζαν επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης, αναφέρεται σε δήλωση του γενικού επιτελείου.

Σε χωριστές αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιήθηκαν χθες, οι ένοπλες δυνάμεις σκότωσαν επίσης πέντε μαχητές του PKK στη νοτιοανατολική τουρκική επαρχία Μπινγκόλ και άλλους τέσσερις αντάρτες στην περιοχή Μετίνα του βόρειου Ιράκ, ανακοίνωσε ο στρατός.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, άλλοι τρεις αντάρτες του PKK σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις χθες Σάββατο στις νοτιοανατολικές επαρχίες Ντιγιάρμπακιρ, Χακάρι και Σιρνάκ.
Bookmark and Share