Αντετοκούμπο,ο δικός μας ...Μέσι! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Αντετοκούμπο,ο δικός μας ...Μέσι!

  • Στην εποχή της εικόνας και του διαδικτύου η Ελλάδα θα πρέπει να νιώθει πραγματικά ευλογημένη και τεράστια ευγνωμοσύνη, που αυτός ο νεαρός φορά τα γαλανόλευκα και δηλώνει πιστός "στρατιώτης" της εθνικής ομάδας με τόση υπερηφάνεια, με την ίδια υπερηφάνεια που σηκώνει τη σημαία της χώρας του σε κάθε διάκριση που κερδίζει στις ΗΠΑ και στο NBA..


Τους τελευταίους ..μήνες και τα – πολλά – επόμενα χρόνια,το "φαινόμενο" Αντετοκούνμπο θα έρχεται ως εικόνα από όλα τα μέσα που μπορεί να διαθέτει ένα σπίτι, είτε αυτό λέγεται τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό, διαδίκτυο κ.λπ.

Η εικόνα του "Gianni" κατακλύζει τον πλανήτη..

Βεβαίως μιλάμε για ένα πρόσωπο μόλις 23 ετών (παιδί για τα δεδομένα της ελληνικής οικογένειας) ο μύθος του οποίου "γεννήθηκε" και "ενηλικιώθηκε" στην περίοδο της οικονομικής κρίσης.
Μιλάμε για έναν άνθρωπο που όντας ακόμη στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα έχει καταφέρει το όνομα του, στον "μαγικό" κόσμο του NBA, να μπει δίπλα ακόμη και σε αυτό του πολύ μεγάλου Μάικλ Τζόρνταν, καθώς οι διακρίσεις που έχει κερδίσει, μέσα από σκληρή προσπάθεια (όπως και ο ίδιος πολλάκις επισημαίνει στις συνεντεύξεις του) είναι πολύ μεγάλες και εξαιρετικά σημαντικές.

Δεδομένου ότι ο Γιάννης ήδη έχει καταφέρει να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας του, αλλά και της όποιας (σε πλήθος) οικογένειας δημιουργήσει ο ίδιος στο μέλλον, του αξίζουν πολλαπλά συγχαρητήρια για το γεγονός ότι κάθε καλοκαίρι επιστρέφει στις "ρίζες" του για να παίξει το αγαπημένου του μπάσκετ με τα μικρά παιδιά , αλλά και τους φίλους του, στις ίδιες αλάνες που λίγα χρόνια πριν μάθαινε τα μυστικά της "πορτοκαλί θεάς".

Η στάση του δείχνει ότι αγαπά με πάθος την Ελλάδα και τους Έλληνες παρά το γεγονός ότι πολλοί είναι αυτοί που τον έχουν πικράνει (ως μικρό παιδί), και ορισμένοι ανεγκέφαλοι μάλιστα συνεχίζουν να τον πικραίνουν με την στάση τους απέναντι σε ανθρώπους που έχουν το ίδιο χρώμα δέρματος με τον ίδιο και αυτό ο Γιάννης φροντίζει (με πολύ ευγενικό τρόπο) να το επισημαίνει κάθε φορά.

Ο σύγχρονος λοιπόν "Θεός" της Ελλάδας μπορεί να μην έχει καταγωγή από κάποιο χωριό της ηπειρωτικής χώρας ή από κάποιο όμορφο νησί του Αιγαίου, αλλά είναι Έλληνας πολύ περισσότερο από τον μέσο σημερινό Έλληνα και αυτό φροντίζει να το θυμίζει με κάθε τρόπο, είτε βρίσκεται στην Ελλάδα, είτε στις ΗΠΑ όπου διαπρέπει με τα κατορθώματα του το NBA.

Στην εποχή της εικόνας και του διαδικτύου η Ελλάδα θα πρέπει να νιώθει πραγματικά ευλογημένη και τεράστια ευγνωμοσύνη, που αυτός ο νεαρός φορά τα γαλανόλευκα και δηλώνει πιστός "στρατιώτης" της εθνικής ομάδας με τόση υπερηφάνεια, με την ίδια υπερηφάνεια που σηκώνει τη σημαία της χώρας του σε κάθε διάκριση που κερδίζει στις ΗΠΑ και στο NBA!

Το "κέρδος" για όλο αυτό που συμβαίνει με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τη "Αντετοκούνμπο-Μάνια" για την όποια ήδη κάποιοι μιλούν δεν μπορεί κάνεις να την δει και να την μετρήσει σήμερα, αυτό θα το δούμε και θα "εισπράξουμε" αργότερα.
Για να το καταλάβουμε όμως αξίζει να δούμε και συγκρίνουμε την πορεία του Γιάννη με αυτή του Μέσι.

Ναι η Ελλάδα βρήκε στο πρόσωπο του νεαρού αυτού γίγαντα τον δικό της Μέσι και θα πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για όλο αυτό που συμβαίνει..



Του κ.Γ.Δονάτου
Bookmark and Share