Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και πορεία για την αναγόρευση Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα ΑΠΘ - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

Συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και πορεία για την αναγόρευση Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα ΑΠΘ

  • Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λευκό Πύργο σήμερα στις 6.30 μ.μ. και πορεία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης καλεί η Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καταγγέλλοντας την απόφαση του ΑΠΘ να αναγορεύσει σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, σε τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Οπως αναφέρουν «ο... Γιούνκερ είναι ένας από τους κύριους εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού που αποτελεί πυλώνα των μνημονιακών πολιτικών οι οποίες ρήμαξαν το λαό και τον τόπο την τελευταία εφταετία. Πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, σύμφωνα με τις επιταγές ΕΕ και ΔΝΤ και τσάκισαν το λαϊκό εισόδημα, εκτίναξαν την ανεργία και καταργούν τα λαϊκά δικαιώματα στην υγεία, την παιδεία την πρόνοια και την ασφάλιση. Πολιτικών που καρατομούν δημοκρατικά δικαιώματα. Πολιτικών που ξεπουλάνε τη χώρα μας, τα λιμάνια, τους δρόμους, τα αεροδρόμια στο ξένο κεφάλαιο. Πολιτικών που έχουν οδηγήσει το λαό μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

«Η συγκεκριμένη τελετή αναγόρευσης του Γιούνκερ σε επίτιμο διδάκτορα εντάσσεται στην συνολικότερη επιχείρηση του συστήματος να ξεπλυθούν και να αθωωθούν αυτές οι μνημονιακές πολιτικές της εξάρτησης και να παρουσιαστούν ως ο μόνος δρόμος σωτηρίας της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ανεπιθύμητο.


Στους δρόμους και οι ...οπαδοί του Ηρακλή!

Θερμή υποδοχή σκοπεύουν να επιφυλάξουν στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα οι οπαδοί του Ηρακλή που διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό του συλλόγου στη Football League μετά την καταδικαστική απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.
Προγραμματίζουν μηχανοκίνητη πορεία από «Κατσάνειο» προς το Μέγαρο Μουσικής, στις 6:30, το απόγευμα..
Bookmark and Share