Τουρίστες φεύγουν όπως όπως από τις παραλίες, φλόγες ξεπηδούν από παντού - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Τουρίστες φεύγουν όπως όπως από τις παραλίες, φλόγες ξεπηδούν από παντού



  • Tεράστια φωτιά στη Γαλλική Ριβιέρα


Πάνω από χίλιοι πυροσβέστες με...
από αέρος υποστήριξη αεροσκαφών δίνουν μάχη με τις φλόγες που κάλυψαν με πυκνούς μαύρους καπνούς τον ουρανό στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας και υποχρέωσαν τουλάχιστον 12.000 ανθρώπους να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα πύρινα μέτωπα.

.
Στις τρεις μέρες που μαίνονται οι πυρκαϊές έχουν αποτεφρώσει μεγάλες δασικές εκτάσεις στα παράλια της Μεσογείου. Στάχτη έγιναν περίπου 250 τροχόσπιτα, πολλά οχήματα κι ένα υπόστεγο αεροσκαφών, αλλά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αφού δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της Βαρ.
Οι αρχές απομάκρυναν άρον άρον κατοίκους και τουρίστες καθώς οι φλόγες, ενισχυμένες από ισχυρούς ανέμους, εξαπλώθηκαν στα δάση γύρω απ’ την γραφική κωμόπολη Bormes-Les-Mimosas, ενώ χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και βάρκες για την εκκένωση περίπου 60 ατόμων απ’ το γειτονικό Cap Benat.
Επισκεπτόμενος την πληγείσα περιοχή ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ προέβλεψε ότι θα ξεσπάσουν και νέα μέτωπα.
Πυροσβεστικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν πάνω από 500 ρίψεις νερού και επιβραδυντικών καύσης με αποτέλεσμα να τεθούν υπό έλεγχο οι εννέα από τις δώδεκα πυρκαϊές που μαίνονταν χθες στην περιοχή Βαρ.
«Αλλά η κατάσταση παραμένει δύσκολη, πρέπει να πω. Βλέπετε τον άνεμο που φυσάει», δήλωσε ο Φιλίπ.
Στην Κορσική οι φλόγες κατέκαψαν 20.000 στρέμματα δάσους στο βόρειο άκρο του νησιού και πλησίασαν επικίνδυνα κατοικημένες περιοχές με τις αρχές να ξυπνούν μέσα στη νύχτα κατοίκους και τουρίστες για να τους απομακρύνουν. Δεκάδες άνθρωποι διανυκτέρευσαν σε παραλία.
«Στην αρχή πανικοβληθήκαμε. Αρπάξαμε ό,τι προλάβαμε, αλλά προφανώς ξεχάσαμε πολλά», δήλωσε η τουρίστρια Φρανσουάζ Ροπάρς.
Η πύρινη λαίλαπα χτύπησε στην αιχμή της τουριστικής περιόδου.
Οι πυροσβέστες δηλώνουν εξαντλημένοι από την υπερπροσπάθεια των τελευταίων τριών ημερών, παρά τις ενισχύσεις που κατέφθασαν από ολόκληρη τη χώρα. Πολλά πυροσβεστικά αεροσκάφη παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος για συντήρηση, ενώ εννέα απ’ αυτά κατασκευάστηκαν πριν από εξήντα χρόνια...
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αγοράσει έξι νέα αεροσκάφη, και ζήτησε βοήθεια από την Ε.Ε., με την Ιταλία να στέλνει ένα αεροπλάνο.
Οι αρχές διενεργούν έρευνα για τα αίτια των πυρκαϊών καθώς υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό.
Bookmark and Share