Στον στόλο των ΗΠΑ το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Στον στόλο των ΗΠΑ το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στον κόσμο


  • Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό υποδέχτηκε και επίσημα στις τάξεις του το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του κόσμου, το USS Gerald R. Ford, που προορίζεται να είναι σε υπηρεσία για περίπου 50 χρόνια.


Η σχετική τελετή πραγματοποιήθηκε στις... 22 Ιουλίου στη ναυτική βάση του Νόρφολκ, στην οποία παρέστη ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Το USS Gerald R. Ford είναι το πρώτο της κλάσης του, η οποία θα αντικαταστήσει σταδιακά την κλάση Nimitz.
Το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό σχεδιάζει να δαπανήσει 43 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη και ναυπήγηση των τριών «supercarriers» της κλάσης Ford- το Ford, το USS John F. Kennedy και το μελλοντικό USS Enterprise. Η κλάση αυτή ενσωματώνει μια σειρά προηγμένων τεχνολογιών, όπως νέοι αντιδραστήρες, σύστημα προώθησης, σύστημα ηλεκτροδότησης, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα απονήωσης/ εκτόξευσης αεροσκαφών, εξελιγμένα ραντάρ και συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κ.α.. Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό, σε σχέση με την κλάση Nimitz, η κλάση Ford έχει πάνω από 23 νέα ή βελτιωμένα συστήματα.
EPA/JULIO MARTINEZ MARTINEZ
Η ναυπήγηση του 100.000 τόνων πολεμικού πλοίου άρχισε το 2009, θα έχει πλήρωμα 4.600 ατόμων και θα φέρει αεροπορική δύναμη 70 αεροσκαφών, που θα επικεντρώνεται στο F-35C Lightning II της Lockheed Martin.
Κανονικά το αεροπλανοφόρο- κόστους 12,9 δισ. δολαρίων- ήταν να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015, με το κόστος να ανέρχεται στα 10,5 δισ. δολάρια- ωστόσο υπήρξαν προβλήματα με τα συστήματα και την τεχνολογία του, περιλαμβανομένου του εξοπλισμού για την προσνήωση αεροσκαφών και την παραγωγή ενέργειας.
Bookmark and Share