Πέφτουν ραγδαία οι πωλήσεις αυτοκινήτων diesel στην Ευρώπη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Πέφτουν ραγδαία οι πωλήσεις αυτοκινήτων diesel στην Ευρώπη


  • Στην Ελλάδα μπορεί ακόμα να ...χορεύουμε τον χορό των diesel, λόγο της πολυετούς απαγόρευσης, ωστόσο φαίνεται πως η υπόλοιπη Ευρώπη κάνει στροφή προς τις εκδόσεις αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης.


Με... αρκετές πόλεις να ανακοινώνουν μελλοντικούς περιορισμούς στα πετρελαιοκίνητα αλλά και την ενημέρωση του κοινού για τις τοξικές εκπομπές οξειδίων του αζώτου από τους κινητήρες πετρελαίου οι πωλήσεις μειώνονται.

Το έγκυρο Automotive News αναφέρει πως στην Γερμανία, κορυφαία αγορά στα diesel, τον Μάρτιο οι πωλήσεις των diesel ήταν το 40% της αγοράς. Τον αντίστοιχο μήνα το 2016 ήταν 45,8% και το 2012 ήταν 48,1 %.
Συνολικά στην Ευρώπη οι πωλήσεις έπεσαν από το 50% στο 46%. Από τον επόμενο χρόνο, υπάρχει μια πιθανότητα η Στουτγάρδη να απαγορεύσει την κυκλοφορία των παλαιότερων πετρελαιοκίνητων στο κέντρο της πόλης για συγκεκριμένες μέρες. Πιθανολογείται ότι και το Μόναχο θα ακολουθήσει, ενώ υπάρχει και άλλες πόλεις που έχουν δηλώσει παρόμοιο ενδιαφέρον για το 2025.

Αυτή η αλλαγή της αντίληψης του κοινού για τα μοντέλα που καταναλώνουν diesel θα αποτελέσει ένα μεγάλο ζήτημα για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων μιας και οι πελάτες δεν θα θέλουν να εκτεθούν στο άμεσο μέλλον. Σύμφωνα με τον ειδικό σε θέματα μεταφορών Tobias Ulbrich : "Σε ένα περιβάλλον όπου οι απαγορεύσεις αποτελούν άμεση απειλή, αυτοί που κινούνται τακτικά στις μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές θα διστάσουν να αγοράσουν πετρελαιοκίνητο- ανεξάρτητα από το πόσο καθαρά, οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι αυτά τα αυτοκίνητα είναι."

Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτό το μεγάλο κεφάλαιο της αυτοκίνησης.Το μέλλον θα δείξει.

Bookmark and Share