Παραδόσεις αναψυκτικών μέσω... drones σε παραλία στην Εσθονία! (video) - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

Παραδόσεις αναψυκτικών μέσω... drones σε παραλία στην Εσθονία! (video)


  • Οι παραδόσεις δεμάτων μέσω drones είναι ένα αντικείμενο στο οποίο εργάζονται κολοσσοί του κόσμου της τεχνολογίας, όπως η Amazon. 

Ωστόσο, κάποιοι πάνε ακόμα παραπέρα, όπως η Cleveron, εταιρεία του χώρου των logistics, η οποία προσφέρει στους...επισκέπτες παραλίας στην Εσθονία τη δυνατότητα να παραγγείλουν μέσω του smartphone τους αναψυκτικά, τα οποία τους αποστέλλονται μέσω μικρών drone.
«Ποτέ στο παρελθόν οι παραδόσεις μέσω drone δεν ήταν τόσο γρήγορες» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, που υπόσχεται παραδόσεις μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο των πέντε λεπτών.
Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα είναι σε λειτουργία για διάστημα δύο εβδομάδων στην παραλία του Βιλτζάντι στην Εσθονία, με τους ενδιαφερόμενους πελάτες να έχουν τη δυνατότητα να παραγγείλουν μέσω γραπτού μηνύματος. Τα αναψυκτικά αποστέλλονται από την άλλη πλευρά της λίμνης μέσω drone και παραδίδονται στον πελάτη εντός διαστήματος κάτω των πέντε λεπτών. «Είναι ο μικρότερος χρόνος ανταπόκρισης που έχει υπάρξει ποτέ για παραδόσεις μέσω drone για εμπορικούς σκοπούς» υποστηρίζει η εταιρεία- που τονίζει πως πρόκειται επίσης για την πιο ασφαλή λύση τέτοιου τύπου που έχει αναπτυχθεί μέχρι τώρα, χάρη σε μια νέα «φωλιά» drone, ονόματι CleverNest, που επιτρέπει ασφαλή ρίψη του φορτίου από ύψος δύο μέτρων, εξαφανίζοντας τον κίνδυνο να χτυπήσει κάποιος (είτε από το drone, είτε από το φορτίο του). Αυτό που κάνει το drone είναι να παραδίδει το φορτίο του από ύψος ασφαλείας με μεγάλη ακρίβεια. Ακόμα, η υπηρεσία είναι τελείως αυτόνομη, με την πορεία της πτήσης να είναι προγραμματισμένη, ώστε να διασφαλίζεται πως το drone δεν θα χάσει ποτέ τον δρόμο του.
Bookmark and Share