Eurobank: Πάνω από 250 πωλήσεις ακινήτων με ηλεκτρονικές δημοπρασίες - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

Eurobank: Πάνω από 250 πωλήσεις ακινήτων με ηλεκτρονικές δημοπρασίες

  • Πάνω από 250 ακίνητα ιδιοκτησίας της και σε τιμές που υπερβαίνουν σημαντικά την τιμή εκκίνησης, έχει πωλήσει η Eurobank στο πλαίσιο της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της.

Η Τράπεζα που διενήργησε πρώτη στις... αρχές Ιουνίου ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων, αποτελεί ισχυρό σημείο αναφοράς για την τάση που θα επικρατήσει ευρέως το προσεχές διάστημα στη διαχείριση ακινήτων των τραπεζών. Παράλληλα, οι πωλήσεις ακινήτων της Eurobank αποτελούν και "δείκτη" της εφεξής προοπτικής της αγοράς ακίνητης περιουσίας, η οποία από το 2016 έχει αρχίσει να σημειώνει κινητικότητα και σταδιακή ανάκαμψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδια στελέχη της Eurobank, το 2016 η Τράπεζα πολλαπλασίασε τις πωλήσεις ακινήτων από το χαρτοφυλάκιό της σε σχέση με το 2015, ξεπερνώντας τα 20 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν σε περίπου 250 ακίνητα. Πρόκειται για ακίνητα κυριότητας της Τράπεζας και βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιό της για διάστημα μεγαλύτερο από 10 χρόνια.

Όπως εξηγούν τα ίδια στελέχη, τα ακίνητα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι αυτά που προορίζονται για οικιστική χρήση μεσαίας και μικρότερης αξίας, σε περιοχές κυρίως της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Σημαντικές ήταν δε οι πωλήσεις σε εμπορικά και λιγότερο σε βιομηχανικά ακίνητα.
Bookmark and Share