Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του LinkedIn αποκαλύπτει τα ...τρία μυστικά για μία επιτυχημένη καριέρα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του LinkedIn αποκαλύπτει τα ...τρία μυστικά για μία επιτυχημένη καριέρα


  • Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια αφότου τελείωσε τις σπουδές του μέχρι να αποφασίσει τι θα κάνει στη ζωή του, αλλά τελικά πέτυχε...διάνα.


Ο 47χρονος δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του LinkedIn είναι ένας...πετυχημένος επιχειρηματίας, venture capitalist και συγγραφέας.

Ο Reid Hoffman έχει αναμφίβολα επενδυτικό δαιμόνιο. Θεωρείται ένας από τους πλέον ισχυρούς και ιδιοφυείς μεγιστάνες της Silicon Valley, καθώς βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία δύο εκ των πιο πετυχημένων site κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για επαγγελματικές γνωριμίες και αναζήτηση δουλειάς, ενώ είναι ένας από τους πρώτους επενδυτές του Facebook.

Το περιοδικό Forbes τον κατατάσσει στην έβδομη θέση της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, υπολογίζοντας την περιουσία του γύρω στα 3,2 δισ. δολ.

"Οταν αποφοίτησα από το Stanford, σχεδιάζα να γίνω καθηγητής και διανοούμενος”, έχει πει σε συνέντευξή του. “Δεν με ενδιέφερε τόσο να αποστηθίζω τον Kant, όσο το να εντρυφήσω στην κοινωνία και να ρωτήσω “ποιοι είμαστε;” και “ποιοι θα έπρεπε να είμαστε, ως άτομα και κοινωνία;. Ωστόσο, συνειδητοποίησα ότι οι ακαδημαϊκοί γράφουν βιβλία, τα οποία διαβάζουν 50 με 60 άτομα. Εγώ ήθελα μεγαλύτερο αντίκτυπο”.

Για το λόγο αυτόν αναζήτηση τον αντίκτυπο, ιδρύοντας εταιρείες. Το SocialNet ήταν το πρώτο site κοινωνικής δικτύωσης, που δημιούργησε- και κατά πολλούς το πρώτο που υπήρξε. Εντάχθηκε στην ιδρυτική ομάδα του PayPal.

Ηταν αντιπρόεδρος της εταιρείας όταν αυτή πουλήθηκε στο Ebay το 2002 έναντι 1,2 δισ. δολ. Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς ίδρυσε μαζί με δύο πρώην συναδέλφους του από το SocialNet το LinkedIn, η αξία της οποίας ξεπερνάει σήμερα τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πάντως, παραδέχεται ότι υπάρχει κάτι για το οποίο έχει μετανιώσει: Το γεγονός ότι έχασε την ευκαιρία να επενδύσει στο Twitter, το οποίο δημιουργήθηκε ενώ ήταν απασχολημένος με την εταιρεία blogging Οdeo.

Το 2010 εντάχθηκε στη a Greylock Partnerς, μέσω της οποίας έχει χρηματοδοτήσει πολύ πετυχημένες εταιρείες, όπως η Groupon και η Airbnb.

Ο ίδιος περιγράφει την πορεία του έως την κορυφή, καθώς και τα διδάγματα που θα μπορούσαν να αποκομίσουν οι νέοι σήμερα από την επιτυχία του στο βιβλίο του με τίτλο "The Start-Up of You."

Οι συμβουλές τους προς τους φιλόδοξους νέους, που ονειρεύονται μία καριέρα στη Silicon Valley, συνοψίζονται σε τρία μυστικά:

-Αναπτύξτε το ανταγωνιστικό σας προτέρημα

- Δημιούργησε το δικό σας δίκτυο

-Πάρτε έξυπνα ρίσκα

Bookmark and Share