Στον εισαγγελέα ο Β. Μαρινάκης για την υπόθεση του Noor 1 - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Στον εισαγγελέα ο Β. Μαρινάκης για την υπόθεση του Noor 1

  • Στον εισαγγελέα εφετών Πειραιά Π. Μπρακουμάτσο, προσήλθε το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να καταθέσει αναφορικά με τη μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο ίδιος στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, εναντίον ενός ανακριτικού υπαλλήλου του Λιμενικού Σώματος και κατά παντός υπευθύνου, σχετικά με την εμπλοκή του ονόματός του στη υπόθεση του πλοίου "Noor one", που τον Ιούνιο του 2014, είχε εντοπιστεί στην Ελευσίνα με μεγάλη ποσότητα ηρωίνης.

Ο κ. Μαρινάκης στη μηνυτήρια αναφορά του είχε καταγγείλει..."σκευωρία σε βάρος του που μεθοδεύτηκε συστηματικά για να αξιοποιηθεί δημόσια την κατάλληλη στιγμή προς τον σκοπό να εκβιαστεί και να παραμερίσει για να αλωθεί ο ευαίσθητος χώρος του Τύπου και της Ενημέρωσης".

Σημειώνεται ότι ο πρόσφατα ο καταδικασθείς πρωτόδικα σε ισόβια κάθειρξη για την υπόθεση του "Νoor one" επιχειρηματίας Ευθύμης Γιαννουσάκης, είχε αναφέρει ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων -τη Δευτέρα 10 Ιουνίου συνεχίζεται η συζήτηση στο αίτημά του για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του- ότι ο ίδιος πιέστηκε από το συγκεκριμένο ανακριτικό υπάλληλο να εμπλέξει τον συγκεκριμένο εφοπλιστή στην υπόθεση, παρά το γεγονός ότι είχε δώσει στοιχεία στις αρχές για άλλη υπόθεση μεταφοράς φορτίου ηρωίνης που ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν. Μάλιστα είχε αναφέρει, ότι οι μυστικές καταθέσεις του στις αρχές, με τις οποίες κατονόμαζε τρεις χρηματοδότες του φορτίου προκειμένου να έχει την απολαβή των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου, δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ πρωτόδικα παρά τα αιτήματα των συνηγόρων του.

Ο αιτών έχει δηλώσει επίσης ότι όσο παραμένει έγκλειστος στο χώρο των φυλακών, εξακολουθεί να κινδυνεύει ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του. Στο μεταξύ απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο η αίτηση εξαίρεσης της προϊσταμένης της εισαγγελίας Πειραιά Ειρήνης Τζίβα για την υπόθεση του "Νoor one" που είχαν ζητήσει με αίτημά τους οι συνήγοροι του κ. Γιαννουσάκη. Το συμβούλιο εκτιμά ότι η συγκεκριμένη εισαγγελέας λειτουργεί για την υπόθεση μέσα στο πλαίσιο του νόμου.
Bookmark and Share