Τουρκικό «παιχνίδι» στο Twitter για το Κυπριακό. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Τουρκικό «παιχνίδι» στο Twitter για το Κυπριακό.


  • Η προκλητική φωτογραφία που ανέβασε ο Τσαβούσογλου με τον Ν.Αναστασιάδη, στην οποία ο Κύπριος πρόεδρος φαίνεται σαν να... υποκλίνεται στον Τούρκο Υπ.Εξωτερικών ενώ δίνουν τα χέρια.

Ως γνωστόν, η διπλωματία είναι ένα «άθλημα» το οποίο λαμβάνει χώρα σε πολλά επίπεδα- και ένα από αυτό, πλέον, είναι τα social media. Επίσης, η..δύναμη της εικόνας είναι γνωστή- και μια φωτογραφία μπορεί να προκαλέσει από μόνη της πολύ ισχυρές εντυπώσεις, ειδικά όταν κάποιος μπει στη διαδικασία να τη «στήσει», επιλέγοντας την κατάλληλη (ή ακατάλληλη) στιγμή λήψης, επιδιώκοντας να στήσει προβοκάτσια (ή διακατέχεται από επιδειξιομανία).

Υπό αυτή την έννοια, η φωτογραφία που ανέβηκε στον λογαριασμό του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, καθώς είναι σε εξέλιξη οι συνομιλίες για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά, μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Στη φωτογραφία, την οποία τράβηξε Τούρκος φωτογράφος, ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, φαίνεται σαν να...υποκλίνεται στον Τσαβούσογλου, ενώ δίνουν τα χέρια. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ο Κύπριος πρόεδρος ουδέποτε υποκλίθηκε στον Τούρκο υπουργό (πρόκειται προφανώς για μια λήψη της στιγμής), ωστόσο είναι γνωστό ότι η τουρκική διπλωματία και προπαγάνδα παραδοσιακά ειδικευόταν και ειδικεύεται στο να στέλνει αλαζονικά μηνύματα περί τουρκικής...«ανωτερότητας», με κάθε δυνατό μέσο.
Bookmark and Share