Συνωμοσίες υψηλού κινδύνου.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 16 Αυγούστου 2017

Συνωμοσίες υψηλού κινδύνου..


  • Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, έχει επιδείξει ένα ταλέντο σε όλο το διάστημα της μέχρι τώρα θητείας του, αυτό σίγουρα δεν είναι η αποτελεσματικότητα της διοίκησής του ούτε η στοιχειώδης επιβολή του νόμου και της τάξης στους «μπαχαλάκηδες» που διαλύουν τα πάντα με κάθε ευκαιρία...


 Ισως και να μη φταίει μόνον ο ίδιος, πιθανώς να ακολουθεί κυβερνητική γραμμή, αλλά αυτός έχει την ευθύνη. Και...πάντως, το ταλέντο που τον διακρίνει βρίσκεται στις δηλώσεις του, είναι ολόδικό του, εκδηλώνεται πολύ συχνά σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα. Γιατί πρόκειται για δηλώσεις που στην καλύτερη περίπτωση προκαλούν από χαμόγελα έως τρανταχτά γέλια, όταν δεν τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, καθώς φανερά γίνονται για να καλύψουν ασχετοσύνη, ανικανότητα, ή ακόμη και πολιτική επιλογή.

Για παράδειγμα, τι το ήθελε ο Ν. Τόσκας αυτό το σχόλιο-αποκάλυψη δήθεν παραγόντων του υπουργείου του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων περί «σχεδίου εμπρησμών σε όλη τη χώρα ενόψει τριημέρου», προκειμένου να δικαιολογήσει τις καταστροφικές πυρκαγιές στα Κύθηρα, στη Ζάκυνθο, στην Ανατολική Αττική; Το οποίο σχόλιο μάλιστα διάνθισε με περιγραφή του διαβολικού τρόπου με τον οποίον σκέπτονται και δρουν οι αδίστακτοι εμπρηστές ως εξής: μαθαίνουν, λέει, από τις ανακοινώσεις και τις προειδοποιήσεις (των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών) ποιες είναι οι περιοχές υψηλού κινδύνου, πηγαίνουν εκεί και βάζουν τις φωτιές πριν εκδηλωθούν τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τις προβλέψεις (προφανώς για να τις βρουν έτοιμες και να τις εξαπλώσουν) και σε διαφορετικές περιοχές, ώστε να υπάρχουν πολλά μέτωπα και να διασπώνται οι δυνάμεις πυρόσβεσης.

Αφού λοιπόν το έχει καταλάβει το σχέδιο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, γιατί δεν παίρνει αντίμετρα; Μπορεί εύκολα να σταματήσει την «φάμπρικα» των προβλέψεων και των ανακοινώσεων για «περιοχές υψηλού κινδύνου», ώστε οι εμπρηστές να μην ξέρουν πού να... χτυπήσουν. Αλλωστε, ως «περιοχές υψηλού κινδύνου» θα έχουν αυτές την... ευθύνη αν πιάσουν φωτιά. Επιπλέον, αν οι εμπρηστές, μπερδεμένοι πια αφού δεν θα ξέρουν ποιες είναι «περιοχές υψηλού κινδύνου» κάνουν το λάθος να βάλουν φωτιά σε «περιοχές χαμηλού κινδύνου», πρώτον έτσι θα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί, δεύτερον, δεν θα υπάρχει διάσπαση δυνάμεων...

Πέρα όμως από τα αστεία, ο Ν. Τόσκας θα μπορούσε πολύ εύκολα να εξηγήσει στο κοινό ότι το καλοκαίρι, και ιδιαίτερα με την κλιματική αλλαγή, όλος ο ευρωπαϊκός νότος, όπως και η Καλιφόρνια στις ΗΠΑ υποφέρουν από καταστροφικές, ακόμη και φονικές πυρκαγιές, ότι αυτές ξεσπούν από διάφορες φυσικές ή ανθρώπινες αιτίες, ότι απαιτείται πολύ μεγάλη προσοχή από τους πάντες, να απαιτήσει τη λήψη προληπτικών μέτρων από ΟΤΑ και τοπικές κοινωνίες και ο ίδιος να συντονίσει τις δυνάμεις. Αν έχει και αποδείξεις ότι πρόκειται για εμπρησμούς, ας τις παρουσιάσει, αλλιώς του χρόνου να ξεκινήσει τη συνωμοσιολογία από την αρχή του καλοκαιριού για να είναι πλήρως καλυμμένος.
Toυ κ.Αγγ.Στάγκου
Bookmark and Share