Σε πύρινο κλοιό ο Κάλαμος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Σε πύρινο κλοιό ο Κάλαμος

  • Καίγονται σπίτια.

Πυρκαγιά λίγο μετά τις 16:00 σε πευκοδάσος στον Κάλαμο Αττικής προς τους Αγίους Αποστόλους. Όπως έγινε.. γνωστό από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη. Πληροφορίες κάνουν λόγο για σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής σημείωσε ότι εκκενώθηκαν για προληπτικούς λόγους δύο παιδικές κατασκηνώσεις που βρίσκονται στην περιοχή. Πρόκειται για τις κατασκηνώσεις «Kinderland» και «Αναγέννηση» και τα παιδιά απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες. Δημοτικός σύμβουλος του Ωρωπού τονίζει ότι η φωτιά έχει πλέον περάσει μέσα στον Κάλαμο, καταγγέλλοντας κακό συντονισμό και έλλειψη επαρκών εναέριων μέσα στην περιοχή.

O Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής επικεντρώνονται πλέον στην προσπάθεια αποκοπής αυτού ενός μετώπου που πλέον κατευθύνεται προς το Καπανδρίτι.

Ο Στρατηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Γιόβας αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης και διακομίζεται σε νοσοκομείο.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μαζικές εκκενώσεις σπιτιών τα οποία βρίσκονται στο μέτωπο της πυρκαγιάς με τους ιδιοκτήτες τους να τρέχουν να σωθούν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και εναέρια μέσα, καθώς και οχήματα των ΟΤΑ και ιδιωτών που εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης.

Νωρίτερα, εκδηλώθηκαν άλλες τρεις πυρκαγιές στην περιοχή της Αττικής, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από τις δυνάμεις πυρόσβεσης. Είναι στην περιοχή Στρογγύλη στα Καλύβια Θορικού, στο Μαρκόπουλο και στο Θυμάρι Λαυρεωτικής.
Bookmark and Share