ΟΑΣΘ: Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο απερχόμενος πρόεδρος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΟΑΣΘ: Στον εισαγγελέα προσέφυγε ο απερχόμενος πρόεδρος

  • Στην εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προσέφυγε ο απερχόμενος πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης όπου με σχετικό έγγραφο ζητά να του χορηγηθούν αντίγραφα πάσης φύσεως που αφορούν τις δραστηριότητες του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου.

Ο κ. Στεφανίδης χαρακτηρίζει βάσει του... συγκεκριμένου εγγράφου παράτυπη την άφιξη των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού που ανακοινώθηκε χθες από τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη. Όπως λέει δεν είχε κοινοποιηθεί εγκαίρως η ΚΥΑ που να ορίζει τα νέα μέλη του δ.σ. του Οργανισμού, ώστε να διευθετηθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες αποχώρησης του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου. Ακόμα τονίζει ότι δεν δόθηκε καμία προθεσμία για να συνταχθούν τα απαραίτητα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής.

Βάσει τον παραπάνω ο κ. Στεφανίδης θεωρεί ότι η συγκεκριμένη τακτική αφήνει έκθετη και ανυπεράσπιστη την απελθούσα διοίκηση «σε υπόνοιες ή και κατηγορίες κακοδιαχειρίσεως και οικονομικών ατασθαλιών».

Ποια αντίγραφα ζητούνται
Βάσει του έγγραφου αιτήματος ζητείται να χορηγηθεί στην απελθούσα διοίκηση αντίγραφο του συνολικού αρχείου του τμήματος Προμηθειών του ΟΑΣΘ καθώς και πάσης φύσεως εγγράφων που συνάπτονταν με τη δράση του απερχόμενου δ.σ. του ΟΑΣΘ (αντίγραφο βιβλίου πρωτοκόλλου ΟΑΣΘ, αντίγραφο βιβλίου πρακτικών συνεδριάσεων δ.σ. ΟΑΣΘ αντίγραφο συνολικού αρχείου συμβάσεων τηρούμενο στο τμήμα προμηθειών στο τμήμα προμηθειών του ΟΑΣΘ) σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Αυτό σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη πρέπει να γίνει «ώστε να διασφαλισθεί αφενός η πιθανότητα αλλοιώσεων ή απώλειας του περιεχομένου τούτων, αφετέρου να διαθέτουμε τα μέλη της απερχόμενης διοικήσεως το σύνολο του αρχείου σε αντίγραφο προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τυχόν (ποινικής ή πειθαρχικής φύσεως ) απόδοση κατηγοριών σε βάρος μας και υπερασπισθούμε προσηκόντως τα δικαιώματα μας».

Ο κ. Στεφανίδης επισημαίνει ότι για το συγκεκριμένο αίτημα πρέπει να του χορηγηθεί εισαγγελική παραγγελία ώστε να λάβει τα έγγραφα που ζητάει, ενώ όπως λέει πρέπει να του χορηγηθεί εισαγγελική παραγγελία για αποπομπή της νεοδιορισθείσας διοίκησης έως ότου του χορηγηθούν τα αντίγραφα.
Bookmark and Share