Επιτρέπεται ή όχι το κολύμπι σκύλων σε οργανωμένες παραλίες; - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Επιτρέπεται ή όχι το κολύμπι σκύλων σε οργανωμένες παραλίες;

..αναρωτιούνται πολλές φορές τόσο οι κάτοχοι σκύλων όσο και οι υπόλοιποι λουόμενοι.
  • Τι ακριβώς όμως ορίζει ο νόμος;

Συμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται να μπαίνουν τα σκυλιά στη θάλασσα.
Σύμφωνα με το άρθρο 230 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα- και το άρθρο 91... παράγραφος 2 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Πειραιά- το «λουτρό» των σκύλων στη θάλασσα δεν επιτρέπεται.

Ωστόσο, εγκύκλιος του 2006 διευκρινίζει πως η απαγόρευση αυτή δεν ισχύει για απομακρυσμένες ή ερημικές παραλίες, χωρίς ή με λίγους λουόμενους.
Είναι προφανές πως εφόσον δεν πρόκειται για οργανωμένη πλαζ ή για κάποια οποιαδήποτε παραλία χωρίς κόσμο, οι σκύλοι και οι συνοδοί τους μπορούν να απολαμβάνουν μαζί το μπάνιο τους και το ατελείωτο σκυλο-παιχνίδι στο νερό.

Τα σκυλιά όμως πρέπει να συνοδεύονται και οι συνοδοί τους να έχουν μαζί και το βιβλιάριο του σκύλου, όπου θα πιστοποιείται πως είναι εμβολιασμένος και αποπαρασιτωμένος.

Όλα αυτά συνοψίζονται με μια φράση στο να μην αποτελεί το σκυλί κίνδυνο για κανέναν στην παραλία.
Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινιστεί πως οι υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας έχουν την ευθύνη σε ό,τι αφορά την παρουσία σκύλων στη θάλασσα, τα λιμάνια και τις χερσαίες ζώνες λιμένων. Για την παραλία, την ξηρά, δηλαδή, την ευθύνη έχει η αστυνομία.

Εκεί, πάντως, η παρουσία σκύλων φυσικά και επιτρέπεται, τηρουμένων και πάλι των ίδιων προϋποθέσεων: να φορούν λουρί,φίμωτρο, να έχουν βιβλιάριο που πιστοποιεί πως είναι εμβολιασμένοι και, προφανώς, να τους επιτηρούν οι άνθρωποι που τους συνοδεύουν.
Για τους παραβάτες προβλέπονται διοικητικά πρόστιμα που ξεκινούν από τα 70 ευρώ και συνήθως κυμαίνονται γύρω στα 150.
Bookmark and Share