Εξιχνιάστηκε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών μέσω διαδικτύου - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών μέσω διαδικτύου

  • Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ιστοσελίδα διαφήμιζε μέσω αγγελιών την πώληση παράνομων φαρμάκων και ναρκωτικών.
Η...διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με την καταγγελία, διαδικτυακές αγγελίες διαφήμιζαν την πώληση πλήθους φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιέχουν ουσίες υπαγόμενες στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά.

Από την έρευνα που διενήργησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι στην επίμαχη ιστοσελίδα υπήρχαν συνολικά έξι αγγελίες πώλησης σκευασμάτων άγνωστης προέλευσης, καθώς και ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κάνναβη, MDMA , LSD , λοιπά ναρκωτικά χάπια κ.α.).

Η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνες, προκειμένου να αφαιρεθούν οι επίμαχες αναρτήσεις και να εντοπιστούν οι δράστες. Έτσι, προέκυψε εμπλοκή τουλάχιστον τεσσάρων ατόμων που ζουν στο εξωτερικό, ενώ για τη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητάς τους απεστάλη σχετικό αίτημα, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, προς Αστυνομίες ξένων χωρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών
Bookmark and Share