Αλλάζουν οι χρεώσεις στην κατανάλωση ρεύματος - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Αλλάζουν οι χρεώσεις στην κατανάλωση ρεύματος

  • Από «κόσκινο» οι δικαιούχοι.

 Aπό κόσκινο και με βάση τις καταθέσεις αλλά και τα περιουσιακά τους στοιχεία θα χορηγείται στους δικαιούχους το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ, ενώ σοβαρές αλλαγές με... στόχο την προστασία των καταναλωτών από υπερβολικές χρεώσεις εισηγείται η ΡΑΕ για τα Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, τα λεγόμενα ΥΚΩ.

Το σχέδιο της Ρυθμιστικής Αρχής είναι έτοιμο να διαβιβαστεί εντός των ημερών στον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη, βάζοντας αυστηρούς περιορισμούς σε περισσότερους από 692.000 δικαιούχους που απολαμβάνουν τις ωφέλειες του ΚΩΤ. Σήμερα υπάρχουν δύο κατηγορίες Κοινωνικού Τιμολογίου (με εισόδημα κάτω από 12000 ευρώ με προσαύξηση 3000 ανά παιδί από 200 kwh-1.500 kwh και τρίτεκνοι με εισόδημα 23.500 ευρώ καθώς οι μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία 67% και άνω), οι οποίες προβλέπεται να γίνουν τρεις ή τέσσερις με τα κριτήρια που προαναφέρθηκαν.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση της ΡΑΕ για τον εξορθολογισμό των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας που διπλασίασαν το φετινό χειμώνα τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, η πρόταση της Ρυθμιστικής Αρχής προβλέπει ότι μέχρι τις 2.000 κιλοβατώρες, η επιβάρυνση θα αφορά μόνο τη διαφορά που προκύπτει για το υπερβάλλον τμήμα του λογαριασμού, (από τις 2.001 κιλοβατώρες) και όχι για το σύνολο της κατανάλωσης. Θα υπάρχει όμως προοδευτική επιβάρυνση των πολύ μεγάλων καταναλώσεων ανά τετράμηνο, πάνω από 3.000 κιλοβατώρες, με αυξημένο συντελεστή.
Bookmark and Share