Νέο μπάχαλο ενόψει με τα ανασφάλιστα οχήματα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Νέο μπάχαλο ενόψει με τα ανασφάλιστα οχήματα

  • Με νέα ταλαιπωρία κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι οχημάτων λόγω της επικείμενη νέας διασταύρωσης για τα ανασφάλιστα ΙΧ.

Με νέα ταλαιπωρία και μπάχαλο κινδυνεύουν εκατοντάδες χιλιάδες κάτοχοι οχημάτων λόγω της επικείμενη νέας διασταύρωσης για τα ανασφάλιστα ΙΧ, αν και έχουν περάσει ήδη.. τρεις εβδομάδες από τη νέα προθεσμία που είχε δώσει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες ΙΧ προκειμένου να ασφαλίσουν τα οχήματά τους αλλά και στις δημόσιες υπηρεσίες για να διορθώσουν τα λάθη που υπάρχουν στα διάφορα αρχεία οχημάτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ανεξάρτητη Αρχή έτρεξε δειγματοληπτικά νέα διασταύρωση και ενώ μειώθηκε δραματικά ο αριθμός των οχημάτων που εμφανίζονται ως ανασφάλιστα, εντούτοις παραμένουν ακόμη πάρα πολλά. Και αυτό κατά κύριο λόγο μάλλον από λάθη που εξακολουθούν να υπάρχουν στα σχετικά αρχεία.

Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη διασταύρωση που είχε τρέξει η ΑΑΔΕ είχαν προκύψει περίπου 1,2 εκατ. ανασφάλιστα οχήματα. Αμέσως μετά έγινε αντιληπτό ότι πολύ μεγάλος αριθμός από αυτά ή ήταν ασφαλισμένα ή βρίσκονταν σε κάποιο από τα αρχεία του δημοσίου για κλεμμένα ή αποσυρθέντα και ουσιαστικά δεν βρίσκονται πλέον στην κυκλοφορία.

Μετά την πρώτη διασταύρωση και αφού δόθηκε νέα παράταση, περισσότεροι από 400.000 οδηγοί προχώρησαν στην ασφάλιση του οχήματός. Επιπλέον, πολλοί προχώρησαν και στην κατάθεση πινακίδων των οχημάτων τους ή ενημέρωσαν τα αρχεία της εφορίας για την απόσυρση ή την κλοπή τους.

Πρόσφατα η ΑΑΔΕ προχώρησε σε νέα διασταύρωση όπου και πάλι διαπιστώθηκε ότι περισσότερα από 400.000 οχήματα εμφανίζονται ως ανασφάλιστα. Αν και πρόκειται για πολύ μεγάλη μείωση σε σχέση με τον αρχικό αριθμό των 1,2 εκατ οχημάτων, εντούτοις θεωρείται ακόμη πολύ μεγάλος. Σε αυτόν θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμη:

-οχήματα και κυρίως μικρού κυβισμού δίκυκλα τα οποία ενώ έχουν εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες τους εξακολουθούν να εμφανίζονται στο αρχείο κυκλοφορούντων οχημάτων

-ΙΧ τα οποία έχουν κλαπεί ή έχουν αποσυρθεί και δεν έχουν καταχωρηθεί ακόμη σωστά στα αντίστοιχα αρχεία του δημοσίου. Για να διορθωθούν θα πρέπει οι αντίστοιχες υπηρεσίες (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τα κλεμμένα, Μεταφορών για τα αποσυρθέντα) να προχωρήσουν σε επικαιροποίηση των αρχείων

-ΙΧ τα οποία παραμένουν ανασφάλιστα από τους ιδιοκτήτες τους.

Στην ΑΑΔΕ ελπίζουν ότι έως το Σεπτέμβριο θα έχει γίνει ουσιαστική δουλειά στην διόρθωση των αρχείων και έτσι θα επιβληθούν τα προβλεπόμενα πρόστιμο μόνο σε όσους έχουν πραγματικά ανασφάλιστα ΙΧ

Τα πρόστιμα

Τα νέα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα ΙΧ έχουν ως εξής:

-100 ευρω για δίκυκλα

-200 ευρώ για αυτοκίνητα ως 1.000 κ.ε.

-250 ευρώ για τα μεγαλύτερου κυβισμού οχήματα.
Bookmark and Share