Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Υπό μερικό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στα Κύθηρα

  • Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν τις ρίψεις με σκοπό να προληφθεί τυχόν μερική αναζωπύρωση, ενώ τα χερσαία τμήματα και οχήματα έχουν διασκορπισθεί και εκκαθαρίζουν μικρές εστίες.

Μετά από αγωνιώδη ολονύχτια μάχη με τα πύρινα μέτωπα η... μεγάλη πυροσβεστική δύναμη που αποτελείται από το τοπικό Π.Κ., τις επίκουρες δυνάμεις από την πυροσβεστική δύναμη Λακωνίας, τα τμήματα της ΕΜΑΚ, τα πυροσβεστικά οχήματα του τοπικού Π.Κ. καθώς και τα πυροσβεστικά που έχουν μεταφερθεί από Λακωνία, τα πυροσβεστικά του Δήμου, τα βυτιοφόρα των ιδιωτών, τα βαρέα οχήματα των ιδιωτών, την συνδρομή των ιδιωτών και φυσικά των εθελοντών πυροσβεστών, κατάφερε και περιόρισε τελείως όλα τα πύρινα μέτωπα και έθεσε υπό απόλυτο έλεγχο την μεγάλη και επεκτεταμμένη φωτιά στο ΒΔ τμήμα του νησιού, αναφέρει το τοπικό kithiraikanea.blogspot.gr.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 22 οχήματα της Πυροσβεστικής με 64 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 21 ατόμων. Από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν τις ρίψεις με σκοπό να προληφθεί τυχόν μερική αναζωπύρωση, ενώ τα χερσαία τμήματα και οχήματα έχουν διασκορπισθεί και εκκαθαρίζουν τυχόν μικρές εστίες που σβηστοκαίνε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ με την ενίσχυση των τεχνικών που μετεφέρθησαν από Λακωνία κατάφεραν μέσα σε ελάχιστο χρόνο (περίπου 2 ώρες) να αποκαταστήσουν την παροχή ρεύματος σε όλο το νησί χθες το βράδυ και έτσι από τα μεσάνυχτα το ρεύμα έχει επανέλθει σε όλες τις περιοχές.

Στην τελική επιτυχία του ελέγχου της φωτιάς συνετέλεσε τα μέγιστα και η βαθμιαία εξασθένηση των ανέμων που επέτρεψε τον ουσιαστικώτερο έλγχο των μετώπων.

Σε όλες τις πληγείσες περιοχές παραμένουν όλα τα πεζοπόρα τμήματα έως ότου επιβεβαιωθεί απόλυτα η μη ύπαρξη κινδύνου για αναζωπύρωση.
Bookmark and Share