Die Welt: Η Ελλάδα ίσως ζητήσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα για να επιτρέψει το Brexit - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Die Welt: Η Ελλάδα ίσως ζητήσει τα Μάρμαρα του Παρθενώνα για να επιτρέψει το Brexit

  • «Οι Βρετανοί χρειάζονται την έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου για οτιδήποτε θελήσουν», λέει ο Αλέξης Μανθεάκης, Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Δράσης για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με κείμενο της Die Welt,...oι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά, ότι χωρίς την έγκρισή τους, μπορεί μεν η Μεγάλη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ωστόσο, μια επακόλουθη οικονομική συμφωνία θα μπορέσει να υπάρξει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των Ελλήνων.

Όπως προβλέπουν οι κανονισμοί της ΕΕ, προκειμένου να καταστεί εφικτό το Brexit, θα πρέπει να εγκριθεί από κάθε εθνικό κοινοβούλιο στην ΕΕ. Επομένως και της Ελλάδας.

Άρα τα μάρμαρα που λείπουν είναι ένα παράδειγμα μόνο, που ο Αλέξης Μανθεάκης θα μπορούσε να φανταστεί ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως αντάλλαγμα.

Ανάλογες απόψεις, που φέρουν τα μάρμαρα του Παρθενώνα ως αντάλλαγμα, έχουν εκφραστεί κατά καιρούς και από Έλληνες πολιτικούς.
Bookmark and Share