Τέλος η επέκταση ραδιοφώνων σε άλλους νομούς. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Τέλος η επέκταση ραδιοφώνων σε άλλους νομούς.



  • Τέλος στη δυνατότητα των ραδιοφωνικών σταθμών να χρησιμοποιούν και δεύτερο σημείο εκπομπής έρχεται να βάλει η εγκύκλιος, της 4ης Σεπτεμβρίου, του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής.


Σε αυτή διευκρινίζεται οριστικά πως «σκοπός της επιλογής δευτερεύουσας θέσης σε όμορο νομό πρέπει να είναι αποκλειστικά και μόνο η κάλυψη περιοχών του νομού για τον οποίο ο σταθμός έχει λάβει τη βεβαίωση νομίμου λειτουργίας, και οι οποίες δεν καλύπτονται από την πρωτεύουσα θέση, και όχι η επέκταση της κάλυψης πέραν αυτού».

Η εγκύκλιος αφορά την εφαρμογή του άρθρου 64 του ν. 4313/2014, που επιτρέπει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς να χρησιμοποιούν δευτερεύουσες θέσεις με την αιτιολογία ότι από ένα κέντρο εκπομπής δεν καλύπτεται όλος ο νομός. Τέτοια προβλήματα είχαν και οι μεγάλοι σταθμοί της Αττικής, που αρχικά είχαν λάβει δεύτερα σημεία εκπομπής για την ίδια συχνότητα, και αργότερα η άδεια αυτή επεκτάθηκε και στους τοπικούς σταθμούς της περιφέρειας. Εδώ και δύο χρόνια, όμως, ειδικά στην περιφέρεια, υπήρξε μεγάλη αναστάτωση εξαιτίας πολλών σταθμών που, με πρόσχημα την καλύτερη κάλυψη του νομού τους, χρησιμοποιούσαν δεύτερο σημείο εκπομπής σε άλλο νομό, επεκτείνοντας έτσι την εμβέλειά τους σε όμορους νομούς.

Ύστερα από πολλές καταγγελίες, στην κατάσταση αυτή βάζει τέλος η εγκύκλιος του υπουργείου, με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι η χρήση δευτερεύουσας θέσης γίνεται για την κάλυψη του ίδιου νομού, αν υπάρχουν παρεμβολές σε άλλους θα πρέπει να σταματήσουν και η χρήση του δεύτερου σημείου εκπομπής θα δίνεται από την ΕΕΤΤ έπειτα από αίτηση και υποβολή τεχνικού φακέλου.
Πηγή: typologies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share