Με πόλεμο απειλεί ο Ερντογάν το Ιράκ.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Με πόλεμο απειλεί ο Ερντογάν το Ιράκ..



  • Με πόλεμο απειλησε σήμερα και ευθέως τον Μπαρζανί σε ομιλία που έκανε λίγο πρίν στην Κωνσταντινούπολη ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.




 “Μιά βραδιά μπορει ξαφνικά να έρθουμε” τόνισε ο κ. Ερντογάν αφού είπε ότι ο στρατος της Τουρκίας δεν μετέβη στα σύνορα στο Σιλόπι άσκοπα. “Δεν θα επιτρέψουμε επ ουδενί τρομοκρατικό κράτος στα σύνορά μας”, υπογράμμισε και συνέχισε: “Όπως καθαρίσαμε 2000 τετραγωνικά χιλιόμετρα στο Τζεράμπλους και Ελ Μπάμπ από τον ISIS είμαστε έτοιμοι να κάνουμε και πάλι το βήμα. Σε ετοιμότητα είναι και η αεροπορία μας.”

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε ακόμη πως οι κυρώσεις έχουν ξεκινήσει και θα ενταθούν: “Ήδη έχει αποκλειστεί η είσοδος προς το Ιράκ. Τα σύνορα θα κλείσουν τελείως. Εντός μιάς εβδομάδας θα λάβουμε και άλλα μέτρα. Θα κλείσουμε και τις κάνουλες του πετρελαίου για να δούμε τότε η Διοίκηση του Βορείου Ιράκ πού θα πουλάει το πετρέλαιό της.”

Ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στις σχέσεις με την Γερμανία: “Δόξα τω Θεώ αφήνουμε πίσω τις μέρες που δεν θέλαμε κάν να μιλάμε. Τώρα κοιτάμε μπροστά. Οι εκλογές της Γερμανίας είναι ένα μάθημα. Πλέον όλοι βλέπουν τα πάντα πολύ ξεκάθαρα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share