Ακτιβίστρια από τη Συρία και η δημοσιογράφος κόρη της βρέθηκαν δολοφονημένες στην Κωνσταντινούπολη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Ακτιβίστρια από τη Συρία και η δημοσιογράφος κόρη της βρέθηκαν δολοφονημένες στην Κωνσταντινούπολη



  • Μια ακτιβίστρια της αντιπολίτευσης από τη Συρία και η δημοσιογράφος κόρη της βρέθηκαν νεκρές στο διαμέρισμά τους στην Κωνσταντινούπολη, αφού προφανώς δολοφονήθηκαν, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan.


Τα άψυχα σώματα της Ορούμπα Μπάρακατ, 60 ετών, και της κόρης της, Χάλα Μπάρακατ, 22 ετών, βρέθηκαν χθες βράδυ από αστυνομικούς που ειδοποιήθηκαν από συγγενείς που ανησύχησαν επειδή δεν τις είχαν δει.

Σύμφωνα με το Dogan, γείτονες των δύο γυναικών, που κατοικούσαν στο Ουσκουντάρ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης, δήλωσαν πως τα θύματα στραγγαλίστηκαν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν πριν από μερικές ημέρες και οι σοροί τους είχαν διαποτιστεί με απολυμαντικό υγρό προκειμένου να καθυστερήσει η εμφάνιση της μυρωδιάς της σήψης.

Η αδελφή της Ορούμπα Μπάρακατ, Σάζα, επιβεβαίωσε εξάλλου τον θάνατό της στο Facebook, λέγοντας πως οι δύο γυναίκες «δολοφονήθηκαν από τα χέρια της αδικίας και της τυραννίας».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Ορούμπα Μπάρακατ είχε αντιτεθεί από τη δεκαετία του 1980 στη συριακή εξουσία, πρώτα στον Χάφεζ αλ-Άσαντ και στη συνέχεια στον γιο του Μπασάρ, που τον διαδέχθηκε το 2000.

Η οικογένεια των δύο γυναικών εκτιμά πως ο θάνατός τους μπορεί να συνδέεται με την αντιπολιτευτική δραστηριότητα της Ορούμπα Μπάρακατ, δήλωσε στο Facebook ένας σύρος ακτιβιστής, ο Ράμι Τζάραχ.

Η νεαρή δημοσιογράφος Χάλα Μπάρακατ εργαζόταν για την ενημερωτική ιστοσελίδα Orient News και εργοδοτείτο παράλληλα από το αγγλόφωνο κανάλι της δημόσιας τουρκικής τηλεόρασης (TRT).

Αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, σχεδόν τρία εκατομμύρια Σύροι, πολλοί από τους οποίους αντιφρονούντες στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, βρήκαν καταφύγιο στην Τουρκία.

Πολλοί αντιπολιτευόμενοι και σύροι δημοσιογράφοι που κατέφυγαν στην Τουρκία έκαναν λόγο για απειλές κατά της ζωής τους.

Το 2015, δύο σύροι δημοσιογράφοι από την πόλη Ράκα, προπύργιο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη βόρεια Συρία, στραγγαλίστηκαν στη νότια Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share