Ερντογάν προς Κούρδους: Επιλέξτε ανάμεσα στο δημοψήφισμα... και την πείνα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Ερντογάν προς Κούρδους: Επιλέξτε ανάμεσα στο δημοψήφισμα... και την πείνα


  • «Τελεσίγραφο» έστειλε στους Κούρδους του Ιράκ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που με απίστευτη σκληρότητα τους «ενημέρωσε» ότι τα αντίποινα του δημοψηφίσματος της Δευτέρας μπορεί να τους κάνουν να πεινάσουν..

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον επικεφαλής της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν για «προδοσία», επειδή επέμεινε στη διοργάνωση του δημοψηφίσματος παρά τις διεθνείς αντιρρήσεις.

«Ο Μασούντ Μπαρζανί πρέπει τώρα να βάλει ένα τέλος στην περιπέτειά του» είπε ο Ερντογάν. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χαϊντέρ αλ Αμπάντι έδωσε στο Ιρακινό Κουρδιστάν τρεις ημέρες για να παραδώσει τον έλεγχο των αεροδρομίων του ή, όπως είπε, θα βρεθεί αντιμέτωπο με αεροπορικό εμπάργκο.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός απαίτησε, επίσης, όλες οι διασυνοριακές θέσεις με την Τουρκία, τη Συρία και το Ιράν να περιέλθουν στην εποπτεία της Βαγδάτης.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο κ. Αμπάντι δήλωσε ότι δεν θα συζητήσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος -το θετικό αποτέλεσμα του οποίου δεν αμφισβητείται- επειδή είναι «αντισυνταγματικό».

Οι Κούρδοι ηγέτες έχουν ξεκαθαρίσει ότι ένα «ναι» στο δημοψήφισμα δεν θα ενεργοποιήσει αυτόματα μια διακήρυξη ανεξαρτησίας αλλά μάλλον θα τους δώσει εντολή για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για την απόσχιση από το κεντρικό κράτος της Βαγδάτης και τις γειτονικές χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share