Κινδύνευσαν μαθητές όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε έπιασε φωτιά - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Κινδύνευσαν μαθητές όταν το λεωφορείο που τους μετέφερε έπιασε φωτιά



  • Ανάστατη είναι η τοπική κοινοτήτα της ευρύτερης περιοχής της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, καθώς λεωφορείο που εκτελούσε σχολικό δρομολόγιο, τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ μετέφερε 65 μαθητές.




 Οι σύλλογοι γονέων της περιοχής απαιτούν δημόσιες δωρεάν και ασφαλείς μεταφορές των παιδιών τους και καλούν τα μέλη τους σε σύσκεψη για το θέμα την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα.

Το διώροφο λεωφορείο, που κάηκε ολοσχερώς, ήταν εν κινήσει στην περιοχή Φιλοθέη στην Νέα Ραιδεστό όταν ξέσπασε η φωτιά, που με βάση την πρώτη αυτοψία τη Πυροσβεστικής, οφείλεται μάλλον σε βραχυκύκλωμα. Οι 65 μαθητές Δημοτικού πρόλαβαν και κατέβηκαν και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με οκτώ άνδρες.

«Δεν θα βάλουμε σε κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των παιδιών μας. Δημόσιες και ασφαλείς μεταφορές τώρα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών-Μαθητριών Δήμου Θέρμης.

Οι γονείς κάνουν λόγο για έλλειμμα στην ασφάλεια μεταφοράς των μαθητών και καταγγέλλουν υπολειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών. Επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι σύλλογοι γονέων του Δήμου Θέρμης καλούν τα μέλη τους σε σύσκεψη για το θέμα των σχολικών μεταφορών, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 19:00 το απόγευμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία ανήκει το λεωφορείο, Μιχάλης Πεζίκογλου, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ διευκρίνισε ότι το όχημα «είχε περάσει όλους τους απαραίτητους μηχανολογικούς ελέγχους, είχε όλα τα έγγραφα που απαιτούνται από την Πυροσβεστική και είχε περάσει ΚΤΕΟ μόλις τον περασμένο Ιούνιο».

Ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Χατζηβρέττας, διευκρινίζει ότι «η ευθύνη είναι καθαρά του ιδιοκτήτη του οχήματος, ο οποίος έχει την υποχρέωση συντήρησής του, ενώ όταν τα λεωφορεία ανήκουν στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, την ευθύνη έχουν οι ίδιοι, καθώς τα οχήματα είναι ιδιοκτησία τους».

Σε κάθε περίπτωση, εδώ και λίγες μέρες συγκροτήθηκαν δύο συνεργεία μικτών κλιμακίων ελέγχου οχημάτων τα οποία, σε συνεργασία με την Τροχαία, πραγματοποιούν στοχευμένους ελέγχους καταρχήν στα κίτρινα σχολικά λεωφορεία, σύμφωνα με τον ίδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share