«Ασφυξία» στα νοσοκομεία καταγγέλλουν οι γιατροί - Εξαντλούνται τα χρήματα - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

«Ασφυξία» στα νοσοκομεία καταγγέλλουν οι γιατροί - Εξαντλούνται τα χρήματα


Έχουν εξαντληθεί από τον περασμένο μήνα ή εξαντλούνται μέσα στον Οκτώβριο, τα χρήματα του προϋπολογισμού 2017


Χωρίς κονδύλια έχουν μείνει νοσοκομεία του ΕΣΥ, καθώς έχουν εξαντληθεί από τον περασμένο μήνα ή εξαντλούνται μέσα στον Οκτώβριο, τα χρήματα του προϋπολογισμού 2017.

Σύμφωνα με την παράταξη των γιατρών, Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, στο «Αττικόν» και το «Γεννηματάς» τα χρήματα έχουν ήδη τελειώσει, ενώ μάχη με τις ελλείψεις που προκαλούν αναπόφευκτα τα.... μηδενικά κονδύλια θα δώσουν μέχρι το τέλος του μήνα και τα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός» και «Τζάνειο».

Οι γιατροί αναφέρουν πως ανάλογη είναι η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, γεγονός που αποτυπώνεται στις αναβολές χειρουργείων και το "πάγωμα" προμηθειών ακόμη και για τα πιο απλά αναλώσιμα υλικά. Πρακτικά δηλαδή η κανονική τακτική πλήρης λειτουργία των νοσοκομείων υφίσταται μόνο το πρώτο εξάμηνο κάθε ημερολογιακού έτους, ενώ τους τελευταίους μήνες πραγματοποιούνται μόνο επείγουσες επεμβάσεις και γενικά ιατρικές πράξεις.
"Επιβεβαιώνεται απόλυτα αυτές τις μέρες η από πέρυσι εκτίμησή μας πως τα κονδύλια λειτουργικών δαπανών των νοσοκομείων θα εξαντλούνταν το 2017 νωρίτερα από ότι είχαν εξαντληθεί το 2016 (τότε γύρω στις 15 Νοεμβρίου) για τον απλούστατο λόγο πως οι αρχικοί ετήσιοι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων ήταν για το 2017 ίσοι ή και μειωμένοι σε σχέση με το 2016 ενώ από την άλλη η κίνηση των περιστατικών έχει αυξηθεί" αναφέρει στην ανακοίνωση του το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή, και ζητεί "γενναία συμπληρωματική οικονομική επιχορήγηση των δημόσιων νοσοκομείων για το 2017 με τροποποίηση του κρατικού προϋπολογισμού".

"Αποδεικνύεται «άνθρακες ο θησαυρός» της επικοινωνιακής κυβερνητικής προπαγάνδας πως δήθεν αυτές οι «τρύπες» στους προϋπολογισμούς λειτουργικών δαπανών θα καλύπτονταν από τα χρωστούμενα του ΕΟΠΥΥ προς τα νοσοκομεία" τονίζεται στην ανακοίνωση, και για το λόγο αυτό η παράταξη ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας "να αφήσει τη γελοία τακτική του κουκουλώματος, των παρασκηνιακών εκβιασμών και των διαδικαστικών αλχημειών".

Ακόμη πιο δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη για το επόμενο έτος, καθώς ο συνολικός προϋπολογισμός των λειτουργικών δαπανών για το 2018 θα είναι μειωμένος κατά 200 – 300 εκ ευρώ, δηλαδή πως θα είναι μόλις λίγο πάνω από 1 δισ ευρώ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share