Σάλος στην Κομισιόν για όσα διέρρευσαν για τη Μέι - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Σάλος στην Κομισιόν για όσα διέρρευσαν για τη Μέι


Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Κομισιόν από τη διαρροή των χαρακτηρισμών του προέδρου Γιούνκερ για την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Σύμφωνα με όσα έμαθε η FAZ, η Βρετανίδα πρωθυπουργός στο δείπνο με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ήταν σχεδόν στα πρόθυρα αυτοκτονίας.

Το γεγονός όμως ότι αυτά δημοσιοποιήθηκαν, έχει προκαλέσει κόντρα στο Twitter μεταξύ πρώην και νυν συμβούλων της κ. Μέι και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Από τη Βρετανία δείχνουν τον Μάρτιν Σελμέιρ, τον πιο στενό σύμβουλο του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Ο ίδιος όμως το διέψευσε μέσω twitter.

Ο Μάρτιν Σελμέιρ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ απόπειρα «παγίδευσής» του και προσπάθεια να πλήξει τις σχέσεις Γιούνκερ– Μέι.

Ο Νικ Τίμοθι, ο οποίος παραιτήθηκε από την θέση του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Μέι όταν εκείνη έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία στις πρόωρες εκλογές του Ιουνίου, έγραψε στο Twitter ότι ο Σελμέιρ ήταν η πηγή της εφημερίδας.

«Έπειτα από εποικοδομητική συνάντηση του Συμβουλίου, ο Σελμέιρ κάνει αυτό. Υπενθύμιση ότι κάποιοι στις Βρυξέλλες δεν επιθυμούν συμφωνία ή θέλουν μια τιμωρητική συμφωνία», έγραψε.

Ο Σελμέιρ απάντησε λέγοντας ότι ούτε εκείνος ούτε ο Γιουνκέρ έκαναν τα σχόλια που τους αποδίδονται. «Διαψεύδω ότι 1. ευθυνόμαστε για την διαρροή 2. είπε αυτά ο Γιουνκέρ και 3. θέλουμε τιμωρητική συμφωνία για το Brexit», έγραψε.

«Σε μια προσπάθεια να παγιδεύσει την πλευρά της ΕΕ και να υπονομεύσει τις συνομιλίες…Αυτό είναι ψευδές. Το ξέρω ότι δεν ταιριάζει με το κλισέ σας, @NickJTimothy. Αλλά, ο @JunckerEU και εγώ δεν έχουμε κανένα συμφέρον να αποδυναμώσουμε την πρωθυπουργό. Αλλά φαίνεται ότι κάποιοι έχουν συμφέρον να υπονομεύσουν τις εποικοδομητικές σχέσεις @JunckerEU & της πρωθυπουργού Μέι. Ποιός; αυτό είναι το ερώτημα».

Υπενθυμίζεται ότι το Λονδίνο είχε ενοχληθεί και τον Απρίλιο, όταν έπειτα από δείπνο στην Ντάουνινγκ Στριτ, η FAZ έγραψε ότι ο Γιούνκερ χαρακτήρισε την Μέι «από άλλον γαλαξία» λόγω των απαιτήσεών της από την ΕΕ για την περίοδο μετά το «διαζύγιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share