Ο Ντάισεμπλουμ ...πάει σπίτι του - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ο Ντάισεμπλουμ ...πάει σπίτι του

Η πολιτική τον έχει εγκαταλείψει εδώ και καιρό. Από τον Μάρτιο συγκεκριμένα. Τώρα, το πήρε απόφαση και ο ίδιος ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Την απόφασή του να εγκαταλείψει, πια, την πολιτική σκηνή της Ολλανδίας ανακοίνωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Δεν είχε βέβαια και πολλές επιλογές μετά τις εκλογές στη χώρα του και το «μαύρο» των Ολλανδών στο κόμμα του.

Θα αποχωρήσει από την πολιτική ζωή της Ολλανδίας όταν σε περίπου δυο εβδομάδες αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση. Σε αυτή, δεν θα συμμετάσχουν οι Εργατικοί.

Αντίο Ντάισελμπλουμ με επιστολή

Ύστερα από σχεδόν 200 μέρες διαβουλεύσεων, ο Μαρκ Ρούτε κατάφερε να φτάσει σε συμφωνία με άλλα τρία κόμματα. Κανένα από αυτά δεν είναι το Εργατικό, στο οποίο ανήκει ο πρόεδρος του Eurogroup.

Το κόμμα του απερχόμενου υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας υπέστη βαριά ήττα στις εκλογές που έγιναν στις 15 Μαρτίου. Και αυτή τη φορά δεν θα είναι στην κυβέρνηση. Μοιραία, δεν θα είναι ούτε ο Ντάισελμπλουμ υπουργός Οικονομικών.

«Αποχωρώ από την ολλανδική πολιτική. Δεν είναι εύκολο», έγραψε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ σε επιστολή που δόθηκε στη δημοσιότητα από το κόμμα του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Volkskrant, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ολλανδικής Βουλής, ο απερχόμενος υπουργός τονίζει ότι δεν διαθέτει πλέον τη δυναμική που απαιτείται για να παραμείνει στη Βουλή.

Οι Εργατικοί στις τελευταίες εκλογές πλήρωσαν το τίμημα των σκληρών μέτρων λιτότητας, γράφει ο Ολλανδός πολιτικός. Μέτρα που ο ίδιος πέρασε βέβαια.

Και τώρα, τι;

Το θέμα είναι από εδώ και πέρα τι; Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ παραμένει πρόεδρος του Eurogroup. Τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου όταν λήγει η θητεία του.

Δεν αποκλείεται, να παραμείνει στη θέση αυτή. Δεν είναι απαραίτητο ο πρόεδρος του Eurogroup να είναι και υπουργός Οικονομικών στη χώρα του.

Αλλά με τον Σόιμπλε εκτός, ο Ντάισελμπλουμ χάνει τον μεγαλύτερό του σύμμαχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share