Άσκηση με σενάριο Γάζα σε ελληνικό έδαφος από ισραηλινά αεροσκάφη - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Άσκηση με σενάριο Γάζα σε ελληνικό έδαφος από ισραηλινά αεροσκάφη



Σαράντα αεροσκάφη της Ισραηλινής αεροπορίας συμμετείχαν σε άσκηση στην Ελλάδα, με σενάριο πολεμικές επιχψειρήσεις χωρίς προσγειώσεις



Σαράντα ισραηλινά αεροπλάνα συμμετείχαν σε εναέρια άσκηση στους ουρανούς της Ελλάδας την περασμένη εβδομάδα, πραγματοποιώντας επιχειρήσεις και αποστολές μεγάλου βεληνεκούς σε άγνωστο έδαφος, δήλωσε ο στρατός τη Δευτέρα.


Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ξεκίνησε την άσκηση μεγάλης κλίμακας την περασμένη Κυριακή, σκοπός της οποίας ήταν η προσομοίωση πολέμου σε πολλαπλά μέτωπα, συμπεριλαμβανομένης μιας σημαντικής εκστρατείας βομβαρδισμού ενάντια σε στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο πλαίσιο της άσκησης, 40 αεροπλάνα μαχητών, αεροπλάνα ανεφοδιασμού και αεροσκάφη μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα, δήλωσε ο στρατός. "Κατά την άσκηση, ταξιδέψαμε μακριά σε άγνωστο έδαφος για να κάνουμε μια άκαμπτη και ακριβή αποστολή, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες", δήλωσε ο διοικητής της 105ης Αεροπορικής Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, που εκτελεί πτήσεις F-16. Αυτή η ικανότητα που έχουμε, να πάρουμε όλα τα οχήματά μας και να ταξιδέψουμε πολύ για να κάνουμε αποστολές και στη συνέχεια να επιστρέψουμε, είναι κάτι που εμείς ... είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οποιαδήποτε στιγμή χρειάζεται », είπε.

Ο Ισραηλινός στρατός είπε ότι μια κεντρική πτυχή της άσκησης ήταν να δοκιμάσει την ικανότητα της αεροπορικής δύναμης να λειτουργεί σε πολλαπλά μέτωπα ταυτόχρονα. Συνολικά, εκατοντάδες μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, αεροπλάνα μεταφοράς και άλλα αεροσκάφη συμμετείχαν στην πολυήμερη άσκηση, η οποία περιελάμβανε και νυχτερινές αποστολές.

Στο πλαίσιο της άσκησης, οι αεροπορικές δυνάμεις προσομοίωσαν μια σύγκρουση μεγάλης κλίμακας στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι εντάσεις άρχισαν να αυξάνονται μετά από μια μαζική έξαρση την προηγούμενη εβδομάδα. "Ως μέρος του νότιου τμήματος της άσκησης, δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη προσομοίωσαν απεργίες σε εκατοντάδες στόχους στη Λωρίδα της Γάζας σε σύντομο χρονικό διάστημα", ανέφεραν οι στρατιωτικοί σε δήλωση.

Η άσκηση περιελάμβανε και πραξικοπίες στη Λωρίδα της Γάζας, με το ισραηλινό αεροσκάφος να γυρίζει το έδαφος. Ο IDF πρόσθεσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις άσκησαν επίσης την υποστήριξη στρατευμάτων σε περίπτωση επιδρομής στη Γάζα.

Οι ασκήσεις ήρθαν εν μέσω των μέγιστων εντάσεων στην περιοχή των συνόρων της Γάζας. Την περασμένη σε διαδηλώσεις κατά μήκος των συνόρων, με συμμετοχή περίπου 10.000 κατοίκων της Γάζας, Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, και 100 Παλαιστίνιοι τραυματίσθηκαν, στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες έκαναν χρήση δακρυγόνων και αληθινών σφαιρών εναντίον τους, στο πλαίσιο των εβδομαδιαίων κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας.

ΠΗΓΗ: THE TIME OF ISRAEL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share