Βαρυχειμωνιά στην εστίαση: Εκτιμήσεις για μείωση τζίρου ακόμα και άνω του 50% - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Βαρυχειμωνιά στην εστίαση: Εκτιμήσεις για μείωση τζίρου ακόμα και άνω του 50%


Σκηνικό παρατεταμένης …βαρυχειμωνιάς στον χώρο της πολύπαθης  εστίασης συνθέτουν τα υγειονομικά μέτρα, που απέκλεισαν τους ανεμβολίαστους από τους κλειστούς χώρους, καθώς και η κατακόρυφη άνοδος του κόστους ενέργειας και πρώτων υλών.
 

Παράγοντες της εστίασης κάνουν λόγο για μειώσεις τζίρου που ξεπερνούν ακόμα και το 50%, την ώρα που τα κόστη για τις επιχειρήσεις διογκώνονται , από την επέλαση της ακρίβειας. Μάλιστα, η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί αν, όπως φημολογείται, η κυβέρνηση σε επόμενο στάδιο αποφασίσει και αποκλείσει τους ανεμβολίαστους και από τους εξωτερικούς χώρους της εστίασης.  

Πάντως, η χθεσινή ανακοίνωση του πρωθυπουργού περί υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών για τους πολίτες άνω των 60 ετών είναι το μοναδικό μέτρο εδώ και πολύ καιρό που χαρακτηρίζεται θετικό από τον κλάδο, ο οποίος, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών, Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Φιλοκώστας, ήταν από την πρώτη στιγμή και παραμένει σταθερά υπέρ των εμβολιασμών και είναι ελάχιστοι οι υπάλληλοι σε καταστήματα του κλάδου που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όλα τα άλλα πρόσφατα υγειονομικά μέτρα, όμως για τους ανεμβολίαστους που επιβλήθηκαν από τις 6 Νοεμβρίου, όπως επισημαίνει ο κ. Φιλοκώστας, λειτουργούν εις βάρος του κλάδου και έχουν επιφέρει δραματική μείωση τζίρου και επισκεψιμότητας, ήτοι μειώσεις από 50% έως και 75% για το 95% των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, την ίδια ώρα που από τον Ιούνιο μέχρι τον Νοέμβριο η τιμή του φυσικού αερίου έχει αυξηθεί κατά 310%, του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 80%-90%, τα τηγανέλαια έχουν αυξηθεί μέχρι και 105% από πέρυσι και άλλες πρώτες ύλες έχουν ακριβύνει αντίστοιχα από 20% έως 40% ή και 50%.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ένωση Εστιατόρων, Ψητοπωλών, Καφέ Μπαρ νομού Θεσσαλονίκης ζητά αλλαγή των μέτρων για τους ανεμβολίαστους που τέθηκαν σε εφαρμογή στις 6 Νοεμβρίου κατά τρόπο που να μη θίγουν τους επαγγελματίες της εστίασης και σε διαφορετική περίπτωση θεωρεί «εκ των ων ουκ άνευ» τη στήριξη του κλάδου -ιδιαίτερα μάλιστα και λόγω της νέας και επιθετικής κατά τους ειδικούς μετάλλαξης Όμικρον-, με επανάληψη των προγραμμάτων αναστολών εργασίας, επιδοτήσεις ενοικίων κ.ο.κ.

Πηγή Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share