Τούρκος αναλυτής: Πιθανός πόλεμος με την Ελλάδα θα είναι τριήμερος - Απροστάτευτη η Κωνσταντινούπολη.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Τούρκος αναλυτής: Πιθανός πόλεμος με την Ελλάδα θα είναι τριήμερος - Απροστάτευτη η Κωνσταντινούπολη..

Η παράνοια έχει πιάσει επικίνδυνα επίπεδα και στην τουρκική πολιτική, και στον τηλεοπτικό λόγο και κατ' επέκταση στην τουρκική κοινωνία.
 Για να εμπνεύσουν τον αντιαμερικανισμό και τον φόβο των έξωθεν απειλών, ώστε να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους του Τούρκου προέδρου και να ενισχύσουν το αίσθημα ότι "μόνο αυτός θα μας σώσει", συνεχίζουν τα σχόλια και τις αναλύσεις που υποτίθεται ότι αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα σχεδιάζει επίθεση προς την Τουρκία.

Αυτή τη φορά στο προσκήνιο βρέθηκε η Κωνσταντινούπολη και το πόσο... απροστάτευτη είναι.

Ο απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας και πλέον αναλυτής Ερντογάν Καρακούς ανησυχεί για την αεράμυνα της Πόλης και σχολιάζει στο CNN Türk: "Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα ετοιμάζεται για πόλεμο με την Τουρκία. Αυτό να το ξέρουμε. Στόχος της Ελλάδας αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι να χτυπηθεί η αμυντική βιομηχανία της Τουρκικής Δημοκρατίας", λέει ο Καρακούς και προσθέτει: "Σε έρευνα που έκανε ένα Κέντρο Στρατηγικών μελετών που μελέτησε την δύναμη πυρός και των δύο πλευρών, αποκαλύφθηκε το εξής:  Ο πόλεμος Ελλάδας και Τουρκίας θα είναι τριήμερος, αλλά σε αυτές τις δυο-τρεις μέρες για κάθε μία από τις πλευρές ενδεχομένως να έχει ένα καθημερινό κόστος 1 τρισ. δολαρίων".

Και για να απογειώσει την... ανάλυσή του εγκαλεί άπαντες για την έλειψη αεράμυνας που θα προστατεύσει την Κωνσταντινούπολη: "Σήμερα τι υπάρχει (από αεράμυνα);  Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε. Η Κωνσταντινούπολη που εμείς από την δεκαετία του 1960 ως την δεκαετία του 1990, την προστατεύαμε με πυραύλους, σήμερα είναι απροστάτευτη. Σήμερα είναι απροστάτευτη"...
πηγη capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share