Forbes:Πόσο στοιχίζει -ήδη- το σχέδιο ανοικοδόμησης των ουκρανικών υποδομών - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Forbes:Πόσο στοιχίζει -ήδη- το σχέδιο ανοικοδόμησης των ουκρανικών υποδομών

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει ζημιές ύψους 108,3 δισ. δολαρίων στις υποδομές της χώρας, σύμφωνα με μελέτη της Οικονομικής Σχολής του Κιέβου που δημοσιεύθηκε την ίδια ημέρα που το Yπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας εκτίμησε ότι ο πόλεμος έχει αφήσει άστεγους 3,5 εκατ. ανθρώπους.
Οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει ζημιές ή καταστρέψει 105.200 αυτοκίνητα, 43.700 γεωργικά μηχανήματα, 764 παιδικούς σταθμούς, 1.991 καταστήματα και 634 πολιτιστικές υποδομές, σύμφωνα με τους ερευνητές της Σχολής Οικονομικών του Κιέβου, οι οποίοι συνεργάστηκαν με πολλά ουκρανικά Υπουργεία για την άντληση των στοιχείων.

Το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωση την Τρίτη ότι τα ρωσικά χτυπήματα έχει προκαλέσει ζημιές σε τουλάχιστον 140.000 κατοικίες, σύμφωνα με τους New York Times, ενώ η Σχολή Οικονομικών του Κιέβου ρίχνει τις εκτιμήσεις σε 114.700 σπίτια που είτε έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν υποστεί ζημιές.

Το κόστος των ζημιών σε πολυκατοικίες και ιδιωτικές κατοικίες ανέρχεται σε 47,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με τη μελέτη.

Οι ζημιές στις υποδομές μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των αεροδρομίων και του οδικού δικτύου, ανέρχονται σε 31,6 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των ερευνητών, η αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές της Ουκρανίας θα στοιχίσει 185 δισ. δολάρια. 

Παράλληλα, ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει εκτοπίσει περισσότερους από 8 εκατομμύρια ανθρώπους, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών. Εξ αυτών υπερβαίνουν τα 6,5 εκατ. όσοι πέρασαν στις γείτονες χώρες, όπως την Πολωνία και τη Μολδαβία.

Έως τον Μάιο, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είχε στοιχίσει συνολικά στο Κίεβο περίπου 600 δισ. δολάρια, όπως είχε δηλώσει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υπολογίζε μια προηγούμενη μελέτη της Οικονομικής Σχολής του Κιέβου. Τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα έχουν καταστρέψει τεράστιο όγκο των ουκρανικών υποδομών, όπως σιδηρόδρομους, πολυκατοικίες και νοσοκομεία. ΗΠΑ και Ευρωπαίοι σύμμαχοι της Ουκρανίας έχουν προσφέρει βοήθεια ύψους αρκετών δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα από την έναρξη του πολέμου.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα στείλει επιπλέον στρατιωτικό εξοπλισμό στο Κίεβο, αξίας 550 εκατ. δολαρίων, με την αμερικανική βοήθεια να ξεπερνάει πλέον τα 7 δισ. δολάρια. Πρόσφατα, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ παρουσίασε ένα σχέδιο ανάκαμψης ύψους 750 δισ. δολαρίων για την ανοικοδόμηση της χώρας μετά το τέλος του πολέμου, ένα σχέδιο στο οποίο ο Ζελένσκι κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συμμετάσχει.
Πηγή Forbes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Bookmark and Share