Τριπλασιάστηκαν σε 3 χρόνια οι άστεγοι της Θεσσαλονίκης.. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2007

Τριπλασιάστηκαν σε 3 χρόνια οι άστεγοι της Θεσσαλονίκης..

Οι άστεγοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι περίπου 300.
Ο αριθμός μπορεί να μη φαίνεται μεγάλος για μερικούς αλλά ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός τους αυξάνεται ραγδαία. Μέσα στα τελευταία μόλις τρία χρόνια έχει τριπλασιαστεί!
Η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση. Η στέγη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα, που όμως δεν υποστηρίζεται από ειδικούς νόμους και πολιτικές επιλογές. Ταυτόχρονα, η έλλειψη στέγης συνεπάγεται αποκλεισμό και από άλλα θεμελιώδη δικαιώματα, όπως αυτό στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην κοινωνική πρόνοια. Πρέπει να διατεθούν πόροι και επιδόματα, να θεσπιστεί ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο των αστέγων. Οι ρίζες του φαινομένου άλλωστε φτάνουν έως τις οικονομικές και πολιτικές επιλογές των σύγχρονων κοινωνιών, καθώς και στην απελευθέρωση των νόμων της αγοράς.
Στο σύνολο των αστέγων διακρίνονται κυρίως ομάδες εξαρτημένων, ψυχικά ασθενών και ατόμων με οικονομικά προβλήματα.
Κάποιοι όμως ενδιαφέρονται..
Η Κοινωνική ομάδα υποστήριξης νεών"Άρσις" ( http://www.arsis.gr/astegoi.htm ) από το 1998 βρίσκεται κοντά στους άστεγους, επικοινωνεί, δημιουργεί σχέσεις μαζί τους και τους υποδέχεται στο Κέντρο Ημέρας.Παρέχει υπηρεσίες προώθησης στην απασχόληση και ψυχολογική υποστήριξη έως κάλυψη βασικών αναγκών, όπως συσσίτιο, μέριμνα υγείας και υγιεινής, καθώς και ψυχαγωγία.Στο πλαίσιο της πρόσφατης εκδήλωσης συμπαράστασης, εργαζόμενοι και εθελοντές της "Άρσις" συγκέντρωσαν τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης και ενημέρωσαν τον κόσμο τόσο για τα προβλήματα των αστέγων όσο και για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου.
Πληροφορίες για ενδιαφερόμενους εθελοντές στα τηλ. 2310 526150, 2310 552813


πηγή΄"Μ"

3 σχόλια:

  1. einai tyxaio,malakes thessalonikeis oti auta ginanae ta 3 xronia toy karamanlh?
    eseis xareite me tous metropontikes kai tis ypothalassies."xaivania" pou lete kai seis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ GR-SALONIKA ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KATW AP THN 3hs SEPTEMVRIOU STO YPSOS TOU 3SWMATOS STRATOY KOIMOYNTAI KATHE VRADY PANW APO 15 ASTEGOI.GIATI DEN ENDIAFERETAI KAPOIOS GIA AYTOUS??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share