"Περίεργες" πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε δάση της Δυτ.Μακεδονίας. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Κυριακή 2 Μαρτίου 2008

"Περίεργες" πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο σε δάση της Δυτ.Μακεδονίας.

Aνησυχία έχουν προκαλέσει στα κλιμάκια της Πυροσβεστικής αλλά και των Αστυνομικών αρχών της περιοχής,οι "περίεργες" και "εξαιρετικά ασυνήθιστες για αυτή την εποχή" πυρκαγιές,που εκδηλώθηκαν σε 3 διαφορετικά σημεία στην ορεινή περιοχή της Δυτ.Μακεδονίας,μέσα σε 24 ώρες..
Συγκεκριμένα,
πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Λεπτοκαρυά του δήμου Περάσματος Φλώρινας, κατακαίγοντας έκταση 40 στρεμμάτων. Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από δυνάμεις πυροσβεστικη΄ς αποτελούμενες από εννέα πυροσβέστες με πέντε οχήματα. Επίσης στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλιράχης, του δήμου Κοσμά του Αιτωλού Γρεβενών, έρπουσα φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι,πρόλαβε να κάψει 15 στρέμματα δασικής έκτασης από κέδρα. Η φωτιά σβήστηκε έπειτα από την κινητοποίηση πέντε ανδρών με δύο υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής.
Αλλά και στην Καστοριά,50 στρέμματα δασικής έκτασης, καλυμμένης με φύλλα δρυός, έκαψε έρπουσα φωτιά, που εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην τοποθεσία Δενδροχώρι, της κοινότητας Καστρακίου κοντά στο πολύπαθο,απ΄τις φωτιές του καλαοκαιριού,όρος Γράμμος..Η πυρκαγιά κατασβέστηκε από δύναμη της Πυροσβεστικής, που έφτασε στο σημείο με δύο οχήματα και έξι άτομα.

28 σχόλια:

  1. H ekdikhsh tou theiou sam erxetai magkes.thn eidame to kalokairi,otan o karamanlhs arxise tis business me tous rwsous,sthn pelloponhso..
    twra pou plhsiazei to veto mporei na arxisei pali tis idies malakies..
    fvties sta vouna ths dytikhs makedonias ayth thn epoxh thelei poly organwsh gia na valeis.
    ta perissotera exoun xionia akoma!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H ekdikhsh tou theiou sam erxetai magkes.thn eidame to kalokairi,otan o karamanlhs arxise tis business me tous rwsous,sthn pelloponhso..
    twra pou plhsiazei to veto mporei na arxisei pali tis idies malakies..
    fvties sta vouna ths dytikhs makedonias ayth thn epoxh thelei poly organwsh gia na valeis.
    ta perissotera exoun xionia akoma!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ SALONIKA ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΗ ΦΡΑΓΓΟΛΕΒΑΝΤΙΝΙΚΟ THESSALONIKI ΔΗΛΑΔΗ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΙΚΗ ??ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AYTO PREPEI NA TO PROSEKSOUME LIGO PARAPANW.
    MH KSEXNAME PWS TO KALOKAIRI EIXAN KATHGORHTHEI SYGKEKRIMENOI ALVANOI KAKOPOIOI POU MPAINANE STH DYTIKH MAKEDONIA,VAZANE FWTIA KAI KSANAGYRNOYSAN PISW.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορεί να είναι και τυχαίο βέβαια αλλά μπορεί να είναι και πολυ σοβαρή περίπτωση.
    Αν μάθετε και άλλα εκεί στο gr-salonika πείτε μας να μάθουμε γιατί πουθενά δεν ακούστηκε αυτή η είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί να είναι και τυχαίο βέβαια αλλά μπορεί να είναι και πολυ σοβαρή περίπτωση.
    Αν μάθετε και άλλα εκεί στο gr-salonika πείτε μας να μάθουμε γιατί πουθενά δεν ακούστηκε αυτή η είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορεί να είναι και τυχαίο βέβαια αλλά μπορεί να είναι και πολυ σοβαρή περίπτωση.
    Αν μάθετε και άλλα εκεί στο gr-salonika πείτε μας να μάθουμε γιατί πουθενά δεν ακούστηκε αυτή η είδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σχολιάζοντας την τρέχουσα πραγματικότητα.

    H Ελλάδα σήμερα διανύει μια ιδιαίτερα μεταβατική περίοδο. H ρήξη με το παρελθόν είναι εμφανής παντού, το νέο προσπαθεί να γεννηθεί, και το παλιό δεν θέλει να καταθέσει τα όπλα. Οι στερεοτύπες και συχνά συνειδητά επαναλήψεις δεν οδηγούν πουθενά, αλλά και έχουν αρχίσει να γίνονται αντιληπτές.
    Οι νοοτροπίες και οι πρακτικές του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα σε αδιέξοδα φαίνεται ότι δεν είναι πλέον ανεκτές από την κοινωνία των πολιτών. Ο απλός πολίτης δεν μπορεί και δεν ανέχεται άλλο να βλέπει τους λίγους να ζουν “βασιλικά” και αυτός να δοκιμάζεται καθημερινά ώστε να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Πρόσφατα ακούγοντας τις δηλώσεις του προέδρου της τράπεζας Ελλάδος περί συνέχισης της λιτότητας ο κόσμος γελούσε…
    Το ευτύχημα σε αυτό είναι ότι η κυβέρνηση δεν “ασπάστηκε” τις δηλώσεις Γκαρκανα.
    Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι «Πείνα και Δημοκρατία δεν συμβιβάζονται».
    Μπορεί χωρίς υλική εξασφάλιση να υπάρξει πολιτική ελευθερία; αλλά και πιο το όφελος αν λίγοι έχουν όλα τα χρήματα;

    Επομένως σήμερα η ανάγκη για νέες ιδέες και πρακτικές είναι προφανής.

    Τα στοιχεία ενός τόπου δεν μπορούν να αποτελούν μόνο ένα σκηνικό μπροστά στο οποίο εκτυλίσσονται τα δρώμενα, πρέπει να τα συγκροτούν κιόλας.
    H τρέχουσα πραγματικότητα πρέπει να εμπναιεται, να ενσωματώνει και να αναπαριστά την γνώμη και την εμπειρία αυτού του τόπου.

    Ωστόσο κοινωνικές πολιτικές, οικονομικές, ιδεολογικές προκαταλήψεις δεν έχουν μέχρι και σήμερα κάνει το οικονομικοκοινωνικοπολιτικο κατεστημένο να δει πέρα από το δικό του πλαίσιο θέλουν με κάθε τρόπο να κυριαρχούν, επίσης έχουν ορίσει τον εαυτό τους ως διανοητική και ηθική ηγεσία αυτού του τόπου ( direzione intelletuale e morale) αυτός ο τύπος υπεροχής αποτελεί την ηγεμονία.
    Στην Ελλάδα μάλλον η εξουσία ασκείται παρά κατέχεται

    Οι θεσμοί της κοινωνίας των πολιτών, άμεσα η έμμεσα διαμορφώνουν τις γνωστικές και ψυχολογικές δομές με τις οποίες οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και αξιολογούν την κοινωνική πραγματικότητα.

    Σήμερα το internet βαθμιαία αλλάζει τα δεδομένα, οι κυρίαρχες αντιλήψεις που ορίζονταν μόνο από τα μεγάλα μμε στα δελτία των ειδήσεων δοκιμάζονται, το πλαίσιο αλλάζει, η πληροφορία είναι παντού και παντα, το internet μετατρέπεται σε πεδίο αναμετρήσεων, μια νέα κοινωνική αρένα είναι γεγονός, οι εξουσίες δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στο προσεχές μέλλον, όλα διευρύνονται, οι ιδεολογικές και οικονομικές συνέπειες της νέας κοινωνικής πραγματικότητας σε λίγο καιρό θα είναι αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.
    Αγρότες, βουνίσιοι, κοσμοπολίτες, “απολιτικ" νέοι και νέες,
    όλοι το ίδιο.

    Στο προσεχές μέλλον αρκετοί θα χλευάζουν την εκζήτηση του πολιτισμένου βίου και θα προτιμούν να τονίζουν ότι είναι << βουνίσιοι>>

    Πλέον στην κοινωνία δεν υπάρχουν αποδεκτές δικαιολογίες, όλοι σε όλα βλέπουν προσωπικό, οικονομικό η πολιτικό κίνητρο.

    Το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι “ ο δρόμος του αύριο οδηγεί στη χώρα του ποτέ”

    http://neoinileias.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. tha sas kapsoun ta alvana makedones..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΚΑΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ.ΔΕ ΤΗ ΓΛΥΤΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ..ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ..
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ.

    ΜΑΡΙΟΣ,ΓΡΕΒΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλήθεια κάτι αλλοδαπούς εμπρηστές που πιάσανε στης μεγάλες πυρκαγιές τον Αύγουστο τι τους κάνανε ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στον 9.34
    Ενώ καράβια χάνονται βαρκούλες αρμενίζουν.
    Είσαι τελείως άσχετος με το Αρθρο που είναι το θέμα των πυρκαγιών στήν Δυτική Μακεδονία αυτή την στιγμή.
    Μια ιστοσελίδα έλεγε ότι τις πυρκαγιές το καλοκαίρι τις βάλαν οι ¨Μακεδόνες του Αιγαίου"...
    Αλλες ότι ήταν κομμάντος από τις γειτονικές χώρες ξέρετε αυτές που μας αγαπάνε πολύ.
    Ας ανοίξουμε τα μάτια μας, άς βάλουμε φρουρούς, ας κλείσουμε τα σύνορα. Λύσεις υπάρχουν ... να μπούμε μέσα και μείς στο δικό τους σπίτι να αρχίσουμε παιγνίδια. Γιατί δηλαδή μόνο αυτοί ξέρουν να παίζουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Και το Στρατηγό Άνεμο; Πώς θα αντιμετωπίσουμε το Στρατηγό Άνεμο; Βάλτε μυαλό ρεεεεε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Αίολος "ρεεε" και οι καιρικές συνθήκες υπήρχαν πάντα αλλά δεν μας κάψανε όλα τα δάση.
    Μόνο ο εχθρός καίει- το κάψιμο και οι εμπρησμοί ήταν αρχαία συνήθεια Μογγολικών φυλών - οι συνήθειες πεθαίνουν τελευταίες.
    Δύο λύσεις υπάρχουν κύριοι, ή να κατεβάσουμε τα παντελόνια μας και να σκύψουμε ή να κάνουμε κάτι
    και να αλλάξουμε τη μοίρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΤΕ, Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ, ΕΦΟΣΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΙΕΣΟΥΝ ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ,ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΕΚΓΡΗΓΟΡΣΗ, ΠΟΛΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΛΥΓΑΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΕΙΛΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ,ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ, ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΛΟΥΝ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΕΡΩΝΤΑ,ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΕΛΛΑΣ ΣΗΜΕΝΕΙ ΦΩΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πριν λίγες μέρες ανακοίνωσε ο Σουφλιάς το νέο δασοκτόνο Χωροταξικό νομοσχέδιο.
    Το καλοκαίρι είχε ανακοινώσει την αναθεώρηση του άρθου 24 για τα δάση και ξέσπασαν οι φωτιές.
    Στο νέο χωροταξικό νομοσχέδιο δεν διευκρηνίστηκε ακόμη (εκρεμεί) με ποιές δορυφορικές αεροφωτογραφήσεις θα εκπονηθεί το δασολόγιο.
    Λέτε να ξέρουν κάτι παραπάνω οι εμπρηστές;

    Λέω εγώ τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στην Αμερική, τις φωτιές ποιος τις βάζει; οι Σαντινίστας; οι Ρώσοι; Αυτοί κάηκαν χειρότερα κι από μας. Κι οι κατά τεκμήριο πιο ΠΛΟΥΣΙΕΣ και χλιδάτες περιοχές τους (Μλιμπού, πχ). Αλλά, βέβαια, μην φτάσουμε και στο άλλο άκρο, ότι μπένουν όλες μόνες τους. Κάποιοι αποθρασύνονται, λόγω της ασυδοσίας που υπάρχει. Τα δάση πρέπει να τα φυλάει ο στρατός το καλοκαίρι. Να πηγαίνουν με σκηνές, να κάνουν χάι και τα φανταράκια. Και να επιτραπεί, κι όχι να απαγορεύεται, το κάμπινγκ. Να δηλώνεις στο δασαρχείο πως θα πας και να πηγαίνεις. Κάντε, παίδες, κινήσεις. ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ το μέλλον σας. Εμείς, οι γονείς κι οι παππούδες σας, τα ζήσαμε τα χρονάκια μας "μέσ' την καλή χαρά"! Παράδεισος! Ούτε προφυλακτικά κουβαλάγαμε μαζί μας, ούτε "Θερμοκήπιο" μας τσουρούφλαγε, ούτε κατά φαντασία μας απασχολούσε η Ανεργία, ούτε είχαμε μεσήλικες ...Κωστάκηδες και Γιωργάδηκες για αρχηγούς, (φαντάζεστε να έλεγε κανένας τον Καραμανλή "Κωστάκη"; Ξέρετε τι φούσκο θα 'τρωγε; Ή τον Ανδρέα "Ανδρίκο"; Το στερνοπούλι του έβγαλε, ο άνθρωπος, Αντρίκο!).

    "Νιόνιος Συμβουλόπουλος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Yπάρχουν πάμπολλοι τεχνητοί δορυφόροι πάνω από την Ελλάδα . Ολα τα βλέπουν. Για δοκιμάστε το Google όλα υπαρχουν. Η Ευρωπαική Ενωση έχει ιστοσελίδες που δείχνουν ανα πάσα στιγμή τούς σεισμούς και τις πυρκαγιές σε όλη την Ευρώπη και στην Ελλάδα.
    http://effis.jrc.it/wmi/viewer.html
    H Nasα έδειξε όλες τις φωτιές
    http://www.wired.com/science/planetearth/news/2007/08/greece_fire
    Οσοι θέλουν να μας βλάψουν ξέρουν ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στον τόπο μας συμπεριλαμβανομένου και του στρατηγού Ανεμου..
    Μόνο εμείς είμαστε απληροφόρητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προφανως ειστε απληροφορητοι, για ολους αυτους τους "ελληναραδες", που καινε τα δαση για να χτισουν βιλες, και μετα λενε οτι τις φωτιες τις βαζουν οι σκοπιανοι, αλβανοι, αμερικανοι, ευρωπαιοι κλπ. Μα καλα, ειναι σοβαρο θεμα οι... "περιεργες πυρκαγιες;" - το περιεργο θα ηταν οτι μολις ζεστανε και εκανε μια εβδομαδα λιακαδα το να μην ειχαμε πυρκαγιες...
    α, ρε ελλαδα, παντου συνωμοσιες βλεπεις... ακομα και στην τεχνολογια του internet(blogs) βλεπεις αντι για την πραγματικοτητα και τον ορθολογισμο, την "Χ" συνωμοσια... το μονο που αληθευει ειναι οτι οι συγκεκριμενες περιοχες που μπηκαν οι... "περιεργες" πυρκαγιες, εχουν τεραστια οικοπεδικη αξια με την νεα αυξηση των αντικειμενικων αξιων στην εκτος σχεδιου δομηση (δεστε Υπουργειο Οικονομικων). Εμπρος λοιπον "μακεδονομαχοι", πουληστε ακριβοτερα την γη των προγονων μας (αφου την καψουμε πρωτα! στο δρομο της Κασσανδρας Χαλκιδικης, ολοι μαζι, ακομα και το GREECE-SALONIKA που υιοθετεθι οτι πιο εθνικιστικη βλακεια κυκλοφρει στα ιστολογια του Καρατζφερη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΡΑΒΛΑΧΕ 4.02 ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΑΣΩΝ ΣΤΑ 2000 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΚΟΤΡΑΧΑΛΑ ΒΟΥΝΑ.
    ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ GREECE SALONIKA ΕΙΝΙΑ ΜΑΚΡΑΝ ΤΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΕΣΤΕΡΟ BLOG ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΆΥΤΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΝΑ ΡΟΥΦΗΞΕΙΣ ΚΑΝΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. gia ton 4.02

    "Μα καλα, ειναι σοβαρο θεμα οι... "περιεργες πυρκαγιες;" - το περιεργο θα ηταν οτι μολις ζεστανε και εκανε μια εβδομαδα λιακαδα το να μην ειχαμε πυρκαγιες..."

    epeidh profanws den eisai ap;thn perioxh mas,(dyt.makedonia),gi auto kai aradeiazeis ena swro mpourdes.gia poi antikeimenikh aksia milas??ksereis pou akrivws mphkan oi fwties??
    egv eimai 38 xronwn,zw sthn kastoria apo tote poy gennhthka kai einai h prvth fora poy vlepoume fwtia edw martio mhna.to xioni akoma kala kala den exei liwsei.
    to thema mporei na einai tyxaio alla mporei na einai kai para poly sovaro.
    tis fwtiew sto grammo to kalokairi tis vazane alvanoi kai meta to diatympanizan me kamari sta xwria tous.ayto to kesroume oloi edw panw.
    kala kanei to salonika kai anevazei ena thema pou den asxoleithhke kaneis mazi tou ektos ap ta topika mme.

    vasilis,kastoria

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟΚΑΙΔΙΑ. ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. φρονιμα ρε , ακομα δεν τον ειδαμε γιαννη το βαφτισαμε ;; --
    ελεος ας ηρεμισουμε και ψυχραιμα να αντιμετωπισουμε την κατασταση - δεν ξερω για εσας αλλα εγω στις 100 φορες που αντιδρασα εν θερμω έκανα μακακια και τις 100 φορες ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "ksereis pou akrivws mphkan oi fwties??
    egv eimai 38 xronwn,zw sthn kastoria apo tote poy gennhthka kai einai h prvth fora poy vlepoume fwtia edw martio mhna."
    alitheia? ksexases properisi tis foties to febrouario stin Avgi , to Nestorio kai to Pentabruso? tote pou oi ktinotrofoi ebalan fotia gia na "aksiopoiisoun" to dasos kai na to kanoun boskotopia? Mporei na min eimai apo tin Kastoria, alla kai edo sta Grebena ta idia problimata exoume kai oi xtesines foties mpikan apo ktrinotrofous kai oikopedofagous. Gia osous kseroun tis perioxes, einai sto telos ton dasikon ogkon, 1500-2000m psila. Kathe xrono mia-duo fotitses sta bouna mas, eksafanizontai ta dentra ki erxontai ta probata (mazi kai oi thessalonikeis, pou agorazoun sunexos kai xtizoun aberta tora pou teleiose i Egnatia Odos kai eimaste 2 oritses mono). Alla, poios kleinei ta matia se ola auta kai thelei na pistepsei oti "tis fwtiew sto grammo to kalokairi tis vazane alvanoi kai meta to diatympanizan me kamari sta xwria tous"? Mono kapoioi pou den poulisan "agrotemaxio" akoma! kserei kaneis pollous albanous pou na pernane apo ton Grammo mesa apo ta palia blimatta tou emfuliou? kseroume omos pollous "elinarades" edo stin Dut. Makedonia opou zoume, pou sunexos gkriniazoun pou to "bouno einai anaksiopoiito". Kai perisi to kalokairi, arxisan me tin leipsidria kai to organomeno sxedio me tis foties ston Grammo, tin aksiopoiisi tou, file. An pisteueis oti itan Albanoi, problima sou. Ego pou meno stin perioxi, apla sou leo auto pou kseroume oloi mas kai to kruboume kato apo to xali. To na kunigas fantasmata pou bazoun "foties" apla koroideueis ton eauto sou. kai mazi mas koroideuoun oloi oi Athinaioi kai Thessalonikeis, pou agorazoun aberta ki esu to onomazeis auto anaptuksi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 4,19 καλά του απάντησες του 4,02, αλλα αφου και εσύ θές να λέγεσαι ΣΩΣΤΟΣ πατριώτης για να την λες σε κάποιους άλλους, μάθε τότε πως οι Βλάχοι έβγαλάν τον Αθηναγόρα για οικουμ. Πατριάρχη, τον Τρικούπη για πρωθυπουργο, Τοσίτσα, Αβέρωφ, Φεραίο, Πατροκοσμά,Ζάππα και έχει σήμερα η Ελλάδα, Μετσόβειο, Αβεωφ, Ζάππειο, Καλλιμάρμαρο και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, το χρωστάμε σε αυτούς τους ανθρώπους που η αμορφωσιά και η ημιμάθεια του ηλίθιου νεοέλληνα που έχει κομπλεξισμό για την καταγωγή του απο επαρχία, τους έδωσε σκοπτική και προσβλητική χροια!

    Να προσέχουμε τι λέμε εαν θέλουμε να είμαστε και σε θέση να υπερασπιζόμαστε κάποια πράγματα, αλλιώς ότανθα ξεσπάσει το θέμα με τους 200,000 Έλληνες των Σκοπίων, τι θα λέμε;

    Οτι τους φωνάζουμε καράβλαχους;

    Όπως κοροιδεύουμε τους Πόντιους, η λέμε αλβαναρια τους αρβανίτες και τουρκόσπορους τους Μικρασιάτες αλλά θυμώνουμε εαν τους θίξει ή τους διεκδικήσει κανένας;

    Γαμώ την άγνοια και την αμορφωσιά σου ρε Έλληνα, προσέχετε ρε τα λόγια σας! Κάφτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και οσο για τις φωτιές, οι τουρκαλάδες και οι αλβανοι εχουν παραδεχτεί πολλές φορες οτι τις βάζουν εκείνοι (οταν δεν τις βάζουν οι κατασκευαστικες)αλλά οτι δημοσιεύματα ή ψίθυροι υπαρχουν, έχουν αποσιωποιηθεί ή περάσει στο ντουκου.

    Στο συγκεκριμένο σημείο οπου έτσι και αλλιώς τα αλβαναρια δεν έχουν αφήσει δέντρο για δέντρο απο την παράνομη υλοτόμιση, υποθέτω θα σκέφτηκαν να αποτελειώσουν οτι έχει μένει μαζί με την μειοψηφία γενιτσαρων σκοπιανων που υπάρχουν στην περιοχή.

    Και αυτό είναι μόνο η αρχή μάγκες...Τους μισούς τους έχουμε γύρω μας, και τους άλλους μισους εδω μέσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. «'Eλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι o ίδιος μας ο εαυτός» - ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ? ΕΔΩ ΜΑΣ ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΕΙ ΕΧΘΡΟΙ? ΟΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΙΑΜΕΛΙΖΕΤΑΙ? ΟΤΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΕΙ ΚΑΛΑΖΝΙΚΟΦ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ? ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΝΟ ΑΝ ΜΑΣ ΤΑ ΧΩΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Η απαντηση για σενα 1.28 ειναι δυστυχως ενα ξερο
    "ΝΑΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share