Σοβαρότατα επεισόδια και ανταλλαγή πυρών αυτή τη στιγμή στο Κόσοβο. - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Σοβαρότατα επεισόδια και ανταλλαγή πυρών αυτή τη στιγμή στο Κόσοβο.

12:30' Τα σοβαρότερα επεισόδια απ΄την ανακύρηξη της ανεξαρτησίας του,είναι σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο Κόσοβο.
Συγκεκριμένα,πυρά δέχθηκαν το πρωί στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην πόλη Μιτρόβιτσα του Β.Κοσόβου στη διάρκεια ταραχών που προκάλεσαν σέρβοι διαδηλωτές, ενώ η αστυνομία του ΟΗΕ διατάχθηκε να αποχωρήσει από το βόρειο Κόσοβο.
Επίσης τρεις αστυνομικοί της αποστολής του ΟΗΕ και δύο στρατιώτες των ΝΑΤΟικών δυνάμεων τραυματίστηκαν σε έκρηξη στη Μιτροβίτσα. Η έκρηξη σημειώθηκε στις 08:10 τοπική ώρα (9:10' Ελλάδος)με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία μέλη της Minuk και δύο της Kfor. "Υποθέτω πως προκλήθηκε από χειροβομβίδα που πέταξαν στο προαύλιο του δικαστηρίου", δήλωσε ο Μπεσίμ Χότι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πόλη.
Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι στην πόλη συρρέουν πολίτες από διάφορα μέρη του βορείου Κοσόβου και η κατάσταση είναι τεταμένη(σημερινές φωτογραφίες). Σε διάφορα σημεία της πόλης σημειώνονται σποραδικές συμπλοκές αστυνομικών και διαδηλωτών. Επιβαρυντικά λειτουργεί και το γεγονός ότι σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τα επεισόδια της 17ης Μαρτίου του 2004 όταν, αλβανοί εξτρεμιστές επιτέθηκαν σε σερβικούς θύλακες πυρπολώντας χιλιάδες σπίτια και καταστρέφοντας εκατοντάδες σερβικούς ορθόδοξους ναούς.
Νωρίτερα αστυνομικές δυνάμεις του ΟΗΕ και ΝΑΤΟικοί στρατιώτες είχαν πραγματοποιήσει επιχείρηση στο κτίριο που στεγάζεται το δικαστήριο του ΟΗΕ, το οποίο είχαν καταλάβει από την Παρασκευή περίπου πενήντα Σέρβοι ( Δείτε εδώ Νέα ένταση στο Βόρειο Κόσοβο.) . Όπως διευκρίνισε η τοπική αστυνομία, 53 άνθρωποι συνελήφθησαν.
"Η κατάσταση στο βόρειο Κόσοβο είναι τεταμένη. Η Kfor θα επέμβει ανάλογα με τις εξελίξεις", πρόσθεσε ο ίδιος.

**Προστέθηκε αργότερα(13:20' ).
Πριν από λίγο η KFOR διατάχθηκε να ανοίξει πυρ εναντίον των Σέρβων διαδηλωτών(όπως μεταδίδουν τα Σερβικά ΜΜΕ) .Πληροφορίες κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό τουλάχιστον ενός διαδηλωτή.

14 σχόλια:

  1. ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΙΟΧΗ.



    ΦΑΝ-ΦΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.



    ΦΑΝ-ΦΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to pithanotero senario einai na ginei to voreio kossovo mia nea palaistinh.exei ola ta xarakthristika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aντε παλι απ την αρχη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.


    δειτε video

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. o ο κύριος Σαρκοζί έρχεται στην ΕΛΛΑΔΑ και ίσως επισκεφτεί την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.Ο λόγος που κάνει την επίσκεψη αυτή είναι το γεγονός αν μπορεί μια γαλλική εταιρία ναυτηλιακή
    να αγοράσει το λιμάνι της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ξέρωντας οτι ετσι η χώρα του θα αποκτήση στο μέλον σημείο σρατηγηκής σημασίας
    Το λυπηρό είναι οτι μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση διαπραγματέυεται την πώληση του λιμανιού χωρίς να υπ ολογίζει την στατηγικότητα του χώρου και μάλιστα σ΄αυτην την δύσκολη περίοδο για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.Αλλες πληρωφορίες στο
    www.dckworkers.Blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ-ΕΛΛΑΔΑ 2013.

    http://www.antifonitis.gr/index3.htm

    Ο Αντιφωνητης είναι Θρακική εφημερίδα που τα λέει καυστικα, χύμα και φορα παρτίδα. Σαλονικα αξίζει να την δείτε θα έχετε καλές ειδήσεις απο εκεί.

    Διαβάστε κείμενο! Ειναι λίγο σεντονακι οποτε θα το ρίξω σταδιακα.

    .....Ήταν περασμένα μεσάνυχτα, μια βροχερή νύχτα του Μάρτη και πατούσα ξανά τα χώματα της πατρίδας, εννιά χρόνια μετά. Πλάι στη συγκίνηση η περιέργεια για το τι μπορεί να άλλαξε έπειτα από τόσο καιρό απουσίας. Βροχή, ανελέητη βροχή μαστίγωνε τους ταξιδιώτες καθώς βγαίναμε από την έξοδο του ΑTATURK ATHENS INTERNATIONAL AIRPORT. Το πρώτο που παρατήρησα ήταν οι πινακίδες, όπου κυριαρχούσαν τα λατινικά, αφού η κυβέρνηση πριν δυο χρόνια απαγόρευσε δια νόμου το ελληνικό αλφάβητο, κατόπιν πρότασης της υπουργού πολιτισμού, κ. Αννας Διαμαντοπούλου. Ακολουθώντας τις πινακίδες "pros Athina" κινηθήκαμε με το ταξί προς την πόλη και περνώντας τα προάστια Νέα Ιωνία, Νέα Ρόδος, και Νέα Λεμεσσός, μέσω της Babis Vovos Avenue (πρώην Κηφισίας) έφτασα στο πατρικό μου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ......Η συνέχεια επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Όλα είχαν αλλάξει, μια μεταμόρφωση κυριολεκτικά οβιδιακή. Μία βδομάδα μετά την άφιξή μου θέλησα να επισκεφθώ την γενέτειρά μου, τη Σάμο, αλλά δυστυχώς η τουρκική Πρεσβεία αρνήθηκε να μου χορηγήσει την απαιτούμενη βίζα. Παρέμεινα στη Αθήνα και προσπάθησα να παρηγορήσω τον ανηψιό μου: Μόλις είχε αποβληθεί από το σχολείο επειδή κοντράρισε την φιλόλογό του, όταν αυτή εξήγησε στα παιδιά ότι παλιά - τότε που το ελληνικό κράτος ήταν σωβινιστικό - συνήθιζαν να εορτάζουν κάθε 25η Μαρτίου μία θλιβερή επέτειο, αυτήν του 1821. Τότε που Έλληνες τρομοκράτες εθνικιστές ξεσηκώθηκαν κατά της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

    Κάτι άλλο που μου προξένησε εντύπωση στην πατρίδα μετά την εννιάχρονη απουσία μου, ήταν πως είχαμε γίνει πλέον πολυφυλετικού και πολυπολιτισμικοί. Η υπουργός Δημόσιας Τάξης Μαρία Δαμανάκη, μάλιστα, σε συνεργασία με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Μπίστη (το κόμμα τους στήριζε την κυβέρνηση) κατάργησαν πλήρως τον έλεγχο στις εισόδους της χώρας, ώστε ελεύθερα και ανεμπόδιστα να έρχονται στην Ελλάδα οικονομικοί πρόσφυγες από όλον τον κόσμο. Διασχίζοντας την Aharnon Avenue από Vathis Square μέχρι τα Ano Patissia δεν άκουσα πουθενά ελληνικά. Αργότερα πληροφορήθηκα ότι η περιοχή που λεγόταν παλιά Αγιος Παντελεήμων μετονομάστηκε κι επίσημα με απόφαση του μικτού πολυφυλετικού δημοτικού συμβουλίου, σε Νέα Τίρανα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πληροφορήθηκα επίσης ότι πλέον οι Έλληνες ανερχόμαστε στο 32% του συνολικού πληθυσμού της χώρας μας, από το 37% που είμασταν πέρυσι. Κάποιοι πολιτικοί και πολίτες που προσπάθησαν να αντισταθούν στην κατάσταση αυτή, βρίσκονταν από το 2010 στον Κορυδαλλό, βάσει του νέου νόμου "περί υποκίνησης και διάδοσης ρατσιστικής προπαγάνδας", που απαγορεύει ρητά την διασπορά φυλετικού μίσους στην κοινωνία. Ένας μάλιστα, προφανώς φασίστας κι εθνικιστής, βουλευτής που πρότεινε την επαναλειτουργία των συνοριακών σταθμών κι ελέγχων, όπως γίνεται σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, καταδικάστηκε σε πολυετή κάθειρξη.

    Εντύπωση ακόμη μου προκάλεσε η εκσυγχρονισμένη όψη της πρωτεύουσας. Όλα τα σωβινιστικά απομεινάρια του παρελθόντος είχαν αφαιρεθεί. Στη Stadiou μάλιστα, εκεί όπου κάποτε στέκονταν ένα μνημείο μίσους, κάποιος σφαγέας αθώων Τούρκων ονόματι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, τώρα, με την ευγενή χορηγία της τουρκικής πρεσβείας αναγέρθηκε το μνημείο "ελληνοτουρκικής φιλίας", που δείχνει τον πρωθυπουργό μας να χορεύει ζεϊμπέκικο, όπως έκανε παλιά, ως υπουργός Εξωτερικών.

    Στα περίχωρα της πρωτεύουσας, που άλλοτε ασφυκτιούσαν από εκκλησίες, σύμβολα της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και φανατισμού που χαρακτήριζε παλιότερα τους νεοέλληνες, υψώνονταν τώρα αγέρωχοι μιναρέδες, σημάδι ανοχής προς το διαφορετικό και ολοκληρωμένης πολυπολιτισμικής κουλτούρας που επιτέλους απέκτησαν οι συμπατριώτες μας. Δυστυχώς στη Θράκη έμαθα ότι εθνικιστικοί κύκλοι αντιστάθηκαν στον εκτουρκισμό των χριστιανών, όμως το τουρκικό Προξενείο εντόπισε τους εθνικιστές, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε βαριές ποινές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξέχασα να πω ότι πέρυσι, το 2012, συνδιοργανώσαμε με επιτυχία το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (EURO 2008) με τη φίλη Τουρκία. Δυστυχώς κι εδώ κάποιοι αλήτες Κύπριοι σωβινιστές θέλησαν να αμαυρώσουν το γεγονός. Στην τελετή έναρξης μάλιστα, στις 20 Ιουλίου, στο ATHENS MULTIKULTURAL SPORT CENTER (πρώην Ολυμπιακό Στάδιο), δημιούργησαν απαράδεκτα έκτροπα, με αφορμή την επέτειο της τουρκικής ειρηνευτικής επιχείρησης του 1974. Ευτυχώς οι ομάδες περιφρούρησης του Συνασπισμού που προσφέρθηκαν ευγενώς να περιφρουρήσουν τους αγώνες εντόπισαν αμέσως τους ταραξίες και τους παρέδωσαν στην Αστυνομία. Αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία εκκρεμεί και εξετάζεται από την κυβέρνηση.

    --> Συγγνωμη για το εκτενες, είναι μεταφορα απο μορφή PDF γι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. http://www.phorum.gr/
    viewtopic.php?f=24&t=117203

    Το έχει σηκώσει και καποιος χρήστης εδω πέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητε φιλε που εγραψες τα παραπανω συνεχομενα σχολια χιλια μπραβο. -Το μελλον της 'ΠΟΛΥΧΡΩΜΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ' Α.Ε. ειναι εδω!!!- Τελειο, μια απορια μονο πως ξεφυγε απο τα κρατικοδιαιτα αντιρατσιστικα τσιρακια των Αθηνων και τους τσιπρες τΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ενα τετοιο 'ρατσιστικο' κελεπουρι και δημοσιευτηκε? Ευχαριστω και θα το διαδωσω οσο μπορω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι να σου πω φίλε. Τον Αντιφωνητή τον διαβαζω συχνά γιατι τα λέει πολύ χυμα. Ειναι πατριωτική και αντισιωνιστικη η χροια που εχουν, και ξέρουν πολυ καλά την κατασταση στην Θρακη. Το κείμενο ειναι πραγματικα το κάτι άλλο, μου έκανε πολυ μεγαλη εντυπωση. Θα σηκωνε βεβαια και λιγη βελτιωση. Πχ κουμαντο δεν θα κανουν μονο οι Τουρκοι αλλα και οι Αλβανοι που θα έχουν σε συνεργασια την Β. Ελλαδα. Τα προδοτικα κομματα θα εχουν κανει συγκυριαρχια με το Νατο και άλλα πολλα, αλλα το γενικο νοημα νομιζω ειναι άψογο και ανατριχιαστικα επικαιρο!

    Ευτυχως που γουγλισα και το βρήκα σε αυτο το φορουμ γιατι απο τον Αντιφωνητη ηταν δυσκολο να το μεταφερω η να δωσω λινκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Βασικα το λυπηρο της υποθεσης ειναι οτι ο ''αντιρατσιστικος πυρετος'' της αριστερας, κάνει τοσο μεγαλη πλύση εγκεφαλου που ο Ελληνας δεν εχει μεινει ανεπηρεαστος αν και σαφως τα πράγματα ειναι καλυτερα απο οτι ηταν πριν μια 5ετια π.χ. Ειδικα στην Αθηνα ο ψευτοπροοδευτισμος ειδικα Αθηνα αυτο φαίνεται περισσοτερο παρ' όλο που όλοι φυσικα οι αντιρατσιστες και νεοπροοευτικαριοι, ή απλα οι φραπελληνες και πιτσιρικαδες που εχουν χαψει το παραμυθι, θα ανατριχιαζαν στην σκεψη να βαλουν αλβανο, τουρκο ή τσιγγανο στο σπιτι τους, η να τα φτιαξει μαζι τους το παιδί τους. Πολλοι δεν θελουν να παραδεχτουν που εχει φτασει η χωρα και οτι το σεναριο αυτο δεν ειναι καθολου απιθανο, γιατι αν το κανουν σημαινει οτι πρέπει να βγουν απο τον ληθαργο και την υποτιθεμενη καλοπεραση τους, να ξεσκουριαζουν τον κωλο τους και να βγουν απο την βολή τους, και αυτο δεν θελουν α το κανουν.

    Δεν καταλαβαινουν οτι θα γινει ετσι και αλλιως αυτο, και η δηθεν άνετη αντιρατσιστικη ευρωκουλτουρα τους θα ζησει ασχημες μερες με την χωρα να πηγαινει κατα διαολου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share