Σταματήστε επιτέλους την παραπληροφόρηση! - Greece-Salonika| Ενημέρωση και Άποψη

NEWSROOM

Post Top Ad

Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Σταματήστε επιτέλους την παραπληροφόρηση!

Στη φωτογραφία δεξιά είναι η χθεσινή"συγκέντρωση των χιλιάδων φανατικών ακροδεξιών Σκοπιανών που απειλούν να εισβάλλουν στην Ελλάδα και να επιτεθούν στο πανηγύρι της Μελίτης."

Αυτό τουλάχιστον σύμφωνα με τα παραδοσιακά Ελληνικά ΜΜΕ..

Οι ανακρίβειες των τελευταίων ημερών και η παραπληροφόρηση πάνω στο θέμα αυτό,εκπλήσσουν όσους παρακολουθούν στενά τη Βαλκανική πραγματικότητα και η απορία που δημιουργείται είναι για το αν πρόκειται για αφέλεια,βλακεία,ελλειπή πληροφόρηση ή σκοπιμότητα και συνειδητή προσπάθεια παραπληροφόρησης .
Στις φωτογραφίες (κλικ για μεγέθυνση) βλέπουμε τι ακριβώς συνέβει χθες στα Σκόπια.Περίπου 1500 με 2000 σκοπιανοί,στη συντριπτική πλειοψηφία τους υπερήλικες, συγκεντρώθηκαν στο κλειστό στάδιο της πόλης των 800.000 κατοίκων και με ομιλίες και τραγούδια ζήτησαν να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στα χωριά απ' τα οποία έφυγαν-οι περισσότεροι με δική τους θέληση-κατά τη διάρκεια του Ελληνικού εμφυλίου..
Η συγκέντρωση ήταν κατώτερη ακόμα και των πιο απαισιόδοξων προσδοκιών των διοργανωτών της που μιλούσαν για πλήθος"τουλάχιστον 6000 άτομων".
Ούτε παλμός,ούτε "ακροδεξιοί",ούτε ομιλίες αλυτρωτισμού ούτε άλλα "παρατράγουδα" για τα οποία μιλούσαν τα "σοβαρά ΜΜΕ" της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες.
Εφημερίδες έγκριτες όπως Τα Νέα,Το Έθνος,sites όπως το in.gr,διάφορα blogs και αναλυτές παντώς καιρού,ανακάλυψαν πως ακόμα και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπ.Τσεβερνκόφσκι θα παρευρεθεί στη Μελίτη!!
Τα Νέα μάλιστα -μεταξύ και πολλών άλλων ΜΜΕ-προχωρούν και στο συμπέρασμα πως "η παρουσία του Σκοπιανού προέδρου στην Φλώρινα είναι ένδειξη της καθοδήγησης που υπάρχει από τη σκοπιανή ηγεσία στις εκδηλώσεις που σχεδιάζουν οι λεγόμενοι «Αιγαιάτες Μακεδόνες» στην περιοχή"!!!
Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε ποτέ επίσημη ανακοίνωση για κάτι τέτοιο.Αντιθέτως υπήρξε ανακοίνωση της προεδρίας της ΠΓΔΜ πως "ο πρόεδρος θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της 4ης συνάντησης προσφύγων του Ελληνικού εμφυλίου που θα πραγματοποιηθεί...στα Σκόπια."Όπως και τελικά έγινε αν και τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει καθώς αποδοκιμάστηκε από μερίδα των παρευρισκομένων με αποτέλεσμα να μην εκφωνήσει καν χαιρετισμό!Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κανένα επίσημο έγγραφο για κάθοδο Σκοπιανών πολιτικών στη Φλώρινα.Ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπ.Εξωτερικών διαβεβαίωναν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι “δεν υπάρχει τέτοιο θέμα”. Οι πληροφορίες μας μάλιστα λένε πως δεν πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα περισσότεροι απλοί πολίτες από όσους ταξιδεύουν κάθε χρόνο για να παρευρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση.Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως μια καλά σχεδιασμένη προβοκάτσια είναι ένα απίθανο ενδεχόμενο..
Και η απορία που δημιουργείται είναι ποιοί και γιατί οξύνουν το κλίμα σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει το "πάνω χέρι" και η κατάσταση στα Σκόπια αλλάζει προς το ευνοικότερο για τις Ελληνικές επιδιώξεις όπως προκύπτει και απ΄τη δημοσκόπηση που χθες παρουσιάσαμε στο Greece-Salonika (κλικ εδώ δημοσκόπηση ) και από σήμερα αναμένεται να την ανακαλύψουν και να απασχολήσει και πάλι τα ίδια κέντρα εκπομπής παρα-ειδήσεων..
Προσοχή όμως εδώ:
Αν είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε πραγματικά να μας απασχολήσει στην όλη υπόθεση είναι η στάση του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης (σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Λιάνη).
Ο κ. Λιάνης,βουλευτής Φλώρινας, επέκρινε τον αμερικανό πρόξενο της Θεσσαλονίκης,περίπου ως υποκινητή της όλης προκλητικής κατάστασης στην Μελίτη της Φλώρινας υποστηρίζοντας ότι "εκδήλωσε την επιθυμία να παραβρεθεί στο πανηγύρι της και ζήτησε να του αποστείλουν οι διοργανωτές γραπτή πρόσκληση." Οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι απέφυγαν να τον προσκαλέσουν και του διεμήνυσαν ότι, όπως όλοι οι ελεύθεροι πολίτες, έτσι κι αυτός μπορεί, αν θέλει, να παραστεί στις εκδηλώσεις. Ο διπλωμάτης των ΗΠΑ φέρεται να έχει πει σε φιλική κουβέντα με δημοσιογράφους ότι, εάν τον καλούσαν, θα παραβρισκόταν στο πανηγύρι, αλλά χθες το αμερικανικό προξενείο με ανακοίνωσή του επισήμανε ότιτο γενικό προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη δεν ζήτησε καμία πρόσκληση για την εκδήλωση που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στη Μελίτη, κοντά στη Φλώρινα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν σχεδιάζει να στείλει αντιπρόσωπο στην εκδήλωση”.
Γιατί ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Hoyt Brian Υee θέλησε να παρευρεθεί εκεί και τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τις πρόσφατες συναντήσεις του με μέλη του"Ουράνου Τόξου" στην περιοχή;
Αυτό είναι το ερώτημα που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους νεόκοπους Βαλκανικούς αναλυτές..
Να συμπληρώσουμε πως ο κ.Υee δεν είναι τυχαίος διπλωμάτης.Βρέθηκε σε θέσεις επιτελικές και επί εποχής πολέμου στο Κόσοβο, και επί των νατοϊκών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Σερβίας, σε θέσεις διευθυντικές στον Λευκό Οίκο, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο ΝΑΤΟ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ταραγμένης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη δεκαετίας 1993-2003 ενώ στη Θεσσαλονίκη κατέφτασε τον Αύγουστο του 2006 προερχόμενος από το Μαυροβούνιο, όπου επί μία κρίσιμη τριετία διετέλεσε γενικός πρόξενος, αποχωρώντας αφού είχαν τεθεί σε κίνηση οι διεργασίες για την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου, της τελευταίας δηλαδή περιοχής που έμενε να αποσχιστεί από την πρώην Γιουγκοσλαβία, σημερινή Σερβία..

28 σχόλια:

  1. AGAPITOI KYRIOI

    OLA AFTA DEN MPOREI NA GINONTAI MESA STIN ELLADA XORIS KAMMIA ANTIDRASI

    PROTEINO

    TO MEGALO KARNAVALI TIS MELITIS

    NA PAME OLOI EKEI - NA VRETHOUN MPROSTA SE ENA EKATOMYRIO ELLINES

    NA PAROUME MAZI MAS XARTOPOLEMO, KOMFETI, KAI SFYRIXTRES KARNAVALIOU

    THN STIGMI POU MAS EXOUN KLEPSI THN DIKH MAS PROSOPIKOTITA KAI TAYTOTITA GIA DIKH TOUS

    NA FORAME MASKES GROUEFSKY
    KAI NA ANAPARAGOUME THN FATSA TOU APEIRES FORES

    (EKTYPWSTE SE A4 MEGETHOS THN FOTOGRAFIA TOU, ANOIKSTE TRIPES GIA MATIA, BALTE LASTIXAKIA)

    PARTE KAI TIS VIDEOMHXANES SAS
    NA VGALOUME KAI VIDEAKIA STO YOU TUBE

    KAI NA DEIKSOUME SE OLO TON KOSMO TI MASKARADES EINAI

    HSYXA KAI HREMA
    ME OPLO TO ASTEIO

    DIADOSTE TO PANTOU
    OLOI STO KARNAVALI TIS MELITIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O kinezos einai eidikos stin dialisi kraton
    to oti vrisketai stin Thesaloniki leei pola.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψάχνουν σε … οθωμανικά κιτάπια

    Τη βοήθεια της Άγκυρας, για πρόσβαση στα αρχεία της οθωμανικής διοίκησης της Μακεδονίας, πριν το 1913, ζήτησαν τα Σκόπια, προκειμένου να βρουν τίτλους ιδιοκτησίας ''Αιγαιομακεδόνων'' στις προσφυγές που ετοιμάζουν κατά της Ελλάδας, σε διάφορους διεθνείς οργανισμούς.

    http://www.zougla.gr/news.php?id=4980

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πως αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του κ. Γ. Λιάνη ότι ο Γεν. Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη ζήτησε να προσκληθεί στο πανηγύρι της Μελίτης; Υπάρχει έγγραφο; Του το είπε κάποιος του κ. Γ. Λιάνη και ποιός;
    Αν δεν αποδεικνύεται, γιατί ο κ. Λιάνης δημιουργεί τόσο θόρυβο; Κάπου αποσκοπεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πως αποδεικνύεται ο ισχυρισμός του κ. Γ. Λιάνη ότι ο Γεν. Πρόξενος των ΗΠΑ στην Θεσσαλονίκη ζήτησε να προσκληθεί στο πανηγύρι της Μελίτης; Υπάρχει έγγραφο; Του το είπε κάποιος του κ. Γ. Λιάνη και ποιός;
    Αν δεν αποδεικνύεται, γιατί ο κ. Λιάνης δημιουργεί τόσο θόρυβο; Κάπου αποσκοπεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ καλό το άρθρο σου.Ακριβώς αυτή είναι η πραγματικότητα.

    Insider

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 8.29 και λοιποί γραφικοί μακεδονομάχοι,Προσοχή:

    όχι επεισόδια όχι προβοκάτσιες.
    Αν γίνει το παραμικρό υπάρχουν κάμερες, κινητά τηλέφωνα κλπ που καταγράφουν και αυτά κάνουνε το γύρο του κόσμου σε χρόνο ντε τε.

    Θα έρθουν,όσοι έρθουν,θα κάνουν την εκδήλωση και θα φύγουνε σαν να μην έγινε τίποτα.
    Κόφτε τις μαγκιές.Θα έρθει η ώρα να δείξουμε ποιοι είμαστε.Τώρα δεν είναι.
    Όσοι προσπαθούν να ξεσηκώσουν τον κόσμο εξυπηρετούν άλλους σκοπούς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. FUCK OFF GREEKS

    MACEDONIANS ARE COMING BACK!

    Ова вчера го најави портпаролот на грчката влада Теодорос Русопулос, кој коментирајќи го писмото на Груевски, рече дека македонскиот премиер одново ги повторува „познатите неприфатливи тврдења за непостоечки малцинства“.

    „Грција на никаков начин не сака да учествува во каков и да било обид за дефокусирање на преговорите за името, чија цел е взаемно прифатливо решение за спорот со името“, појасни Русопулос.

    Македонскиот премиер Никола Груевски вчера испрати писмо до својот грчки колега Костас Караманлис, во кое апелира на признавање на македонското малцинство и на решавање на прашањата поврзани со бегалците од грчката граѓанска војна.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. SLAV from BARDARSKA(10.24 a,m) if you come you will get what you DESERVE.
    WE PROMISE you that.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Slavomakedonisti(19 Ιούλιος 2008 10:24 πμ) soprete go iredentizmot

    Makedonija e edna i edinstvena i e Grcka!
    Makedoncite sekogash bile Grci i SlavoSkopcite bile Blgarski.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι ΔΟΛιοι "ενημερωτές" μας με τους εργολάβους συμπλέουν με τον ειδικό αμερικάνο αποσταθεροποιητή στη δημιουργία εντυπώσεων ως προς την εκδήλωση της Μελίτης για αναμενόμενα επεισόδια που δήθεν υποκινούνται από τη σκοπιανή κυβέρνηση. Επίσης, προβάλουν τη δημιουργία ανθελληνικού φανατισμού στο γειτονικό λαό με παραπλανητικά ρεπορτάζ. Θέλουν μόνο να κτυπήσουν την κυβέρνηση Καραμανλή, ή κάτι άλλο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι,να σταματησουν την παραπληροφορηση...να κανει το ιδιο ομως και το greece-salonika που ΔΥΣΤΥΧΩΣ τις τελευταιες μερες εχει μεταβληθει σε...Ρουσοπουλο των μπλογκς!Τη μια μας προτρεπει να κατσουμε στ'αυγα μας,την αλλη προσπαθει να περασει κλιμα αισιοδοξιας οτι και καλα "η Ελλαδα εχει το πανω χερι",επειδη ενα 30% των αλβανοσκοπιανων θελει αλλαγη της ονομασιας.Μη μας περνατε για χαζους,αγαπητο greece-salonika.Ξερουμε πολυ καλα ποτε γραφεται κατι σαν ειδηση ή απλη γνωμη και ποτε σαν προπαγανδα.

    Κριμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. geia sou re dim adiafthore me tis paparies sou.
    pali kala pou yparxoun kai blog san aut edw kai mathenete oloi oi asxetoi ti symvainei sth voreio ellada.
    Sygharhthria stous diaxeiristes tou gr salonika.



    panos
    Flwrina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. geia sou re dim adiafthore me tis paparies sou.
    pali kala pou yparxoun kai blog san aut edw kai mathenete oloi oi asxetoi ti symvainei sth voreio ellada.
    Sygharhthria stous diaxeiristes tou gr salonika.



    panos
    Flwrina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. OLA AFTA DEN MPOREI NA GINONTAI MESA STIN ELLADA XORIS KAMMIA ANTIDRASI

    PROTEINO

    TO MEGALO KARNAVALI TIS MELITIS

    NA PAME OLOI EKEI - NA VRETHOUN MPROSTA SE ENA EKATOMYRIO ELLINES

    NA PAROUME MAZI MAS XARTOPOLEMO, KOMFETI, KAI SFYRIXTRES KARNAVALIOU

    THN STIGMI POU MAS EXOUN KLEPSI THN DIKH MAS PROSOPIKOTITA KAI TAYTOTITA GIA DIKH TOUS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. HSYXA KAI HREMA
    ME OPLO TO ASTEIO

    KAI NA DEIKSOUME SE OLO TON KOSMO TI MASKARADES EINAI

    DIADOSTE TO PANTOU
    OLOI STO KARNAVALI TIS MELITIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. FTIAKSTE OLOI MASKES GROUEFSKI

    ME TO ASTEIO KAI TO GELIO THA DOSOUME TO MINIMA MAS SE OLO TON KOSMO

    GIA TOUS PARACHARAKTES TIS ISTORIAS MAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. 1.07
    1.12
    1.15
    αν θέλετε καρναβάλι πηγαίνετε αποκριες στην ξάνθη και αφηστε τα καραγκιοζιλικια σας μακρυά απ τη φλώρινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 19/7/08

    Διαδήλωση στα Σκόπια για την αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα

    "Περίπου 8.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το βράδυ της Παρασκευής στο κέντρο των Σκοπίων απαιτώντας από την Ελλάδα να αναγνωρίσει την ύπαρξη στο έδαφός της «μακεδονικής μειονότητας», όπως την αποκαλούν.

    διαδήλωση διοργανώθηκε στον απόηχο της απάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.......

    Οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονταν και παλαίμαχοι του ελληνικού εμφυλίου οι οποίοι πολέμησαν με τις δυνάμεις των ανταρτών αλλά, όπως υποστηρίζουν, εξαιρέθηκαν από την αμνηστία που έδωσε το ελληνικό κράτος και επέτρεψε τον επαναπατρισμό πολλών πρώην ανταρτών.


    Στην διαδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιανόφσκι, ο οποίος απευθυνόμενος στο πλήθος δήλωσε ότι «η εθνική ταυτότητα δεν διαγράφεται με διατάγματα» και πρόσθεσε ότι «είναι καθήκον μας να ανακηρύξουμε τους εαυτούς μας ως Μακεδόνες και μην εγκαταλείψουμε ποτέ την ταυτότητά μας»."

    http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=920760&lngDtrID=244

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Στην Μελίτη η Ελλάδα... κοιμάται


    Η εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 20 Ιουλίου στην Μελίτη, οργανωμένη κυρίως από τα Σκόπια και τους μετρημένους στα δάκτυλα αντιπροσώπους τους στην χώρα μας - βολεμένους τους περισσότερους στο δημόσιο από τις πασοκικές κυβερνήσεις - θα είναι ένα μεγάλο φιάσκο για την ελληνική εξωτερική πολιτική. Ένα φιάσκο το οποίο ίσως θέσει τις βάσεις για συνεχόμενη αστάθεια στην περιοχή στα επόμενα χρόνια.


    Η κινητοποίηση των Σκοπιανών, οι οποίοι φέρνουν στην χώρα μας "μακεδόνες" από Γερμανία και Καναδά, με οργανωμένο τρόπο, για να συνοδεύσουν τον Πρόεδρο των Σκοπίων Τσερβενκόφσκι.
    Οι Σκοπιανοί έχουν σκοπό να μετατρέψουν το φεστιβάλ, σε πλατφόρμα ανάδειξης ενός μειονοτικού ζητήματος, το οποίο, οποιαδήποτε κατάληξη και εάν έχουν οι διαπραγματεύσεις, θα ταλαιπωρεί την περιοχή μας για πολλά ακόμη χρόνια. Η αστάθεια στην περιοχή είναι απαραίτητη για να δικαιολογούνται επεμβάσεις.

    Ποιά η αντίδραση της χώρας μας και των πολιτικών της δυνάμεων σε όλη αυτή την κατάσταση; Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας τον μηντιακό μηχανισμό πέρασε το μήνυμα προς όλους: "Κανείς δεν θα κουνηθεί", "κανείς δεν θα αντιδράσει". Όποιος το κάνει είναι "προβοκάτορας". Δεν θέλει δήθεν να δώσει διαστάσεις στο θέμα η χώρα μας. Και τι κάνει; Χώνει το κεφάλι της στην άμμο, μάλλον για να μην ακούει η ίδια τον τεράστιο θόρυβο που θα γίνεται στο εξωτερικό, καθώς ο πρόεδρος των Σκοπίων θα βγάζει τους εθνικοαπελευθερωτικούς του λόγους στην Φλώρινα ........"


    http://elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=1486&Itemid=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. SKOPIANI PROPAGANDA STO MACNEWS

    Greece Planned to Invade Macedonia - MINA, Jun 26, 2008

    » MHRMI Calls for Monitoring of Macedonia/Greece Border

    » Greek Lunatic Asylum - Pity the Macedonians (youtube)

    • The 'Non-Existent' Macedonians (see them with your own eyes)

    • For Kosta and Dora the Greek Racists

    • Macedonian Priest Denigrated and Attacked by Greeks

    • Where are the Macedonians?!

    » Kostas Karamanlis Replies to Nikola Gruevski

    • Athens Claims There is no Macedonian Minority in Greece

    • Interview with Greek Spokesman, Koumoutsakos

    » Greece Continues To Refuse Macedonian Registration

    • Interview with Pavlos Voskopoulos

    • EU Refuses to Implement Basic Rights in Greece
    » Former Child Refugees Still Banned from Greece

    • Reunion of Refugee Children from Aegean Macedonia

    • Macedonian Refugees from Greece Meet
    » Sveta Nedela (Ajax) Festival

    » • Protect Macedonia's Name! S. Res. 300

    • Greece Denies Macedonians Their Ethnic Identity

    • Greece Obfuscating on Minority Abuses


    http://www.maknews.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. GI AFTO DEN THELETE ELLHNES STIN MELITI

    GIA POIO LOGO BOULGARIKES ISTORIKES STIGMES
    KAI EPANASTASEIS GIORTAZONTAI MESA STHN ELLADA?

    ROTO TOUS FLORINIOTES

    Ethnic Macedonians in Greece celebrating Ilinden

    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8070170898289675493&postID=6743394845252662304&page=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. TURKISH COMPANIES ANNOUNCE INVESTMENTS IN MACEDONIA

    http://www.idividi.com.mk/English/456336/index.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Μελίτης το ανάγνωσμα #2"...Είναι δύσκολο;

    "Είναι δύσκολο την Κυριακή που μας έρχεται να απεργήσουν οι Τελωνιακοί; δεν έχουν αυτοί αιτήματα; δεν έχουν δικαίωμα στην απεργία;όταν απεργούν δεν κόβεται η είσοδος και η έξοδος από την χώρα; δεν το έχουν ξανακάνει;


    Είναι δύσκολο κάποιος σύλλογος φορτηγατζήδων και μεταφορέων Βορείου Ελλάδος να θυμηθεί και να απαιτήσει να γίνουν δεκτές οι απαιτήσεις του για καλύτερες συνθήκες εργασίας; αλλά μέχρι να γίνει αυτό να προβεί σε αποκλεισμό της εισοδου και εξόδου από ένα "τυχαίο" συνοριακό σταθμό; θα τους μεμφθεί κανείς γιατί παλεύουν για το δίκιο τους; λίγες φορές έχει γίνει;


    Είναι δύσκολο ένας τοπικός σύλλογος που εδώ και χρόνια φωνάζει για την απομακρύνση της χωματερής από την περιοχή του, μη θέλοντας να επιβαρύνει την συγκοινωνία στην πόλη του, να αποκλείσει συμβολικά την είσοδο στα σύνορα με πλακατ που θα γράφουν "ΕΞΩ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ";


    Είναι δύσκολο οικολόγοι που δεν αντέχουν άλλο την ανυπαρξία του κράτους όσο αφορά την καταστροφή του περιβάλλοντος να προχωρήσουν σε κλείσιμο δρόμου ως ένδειξη διαμαρτυρίας;


    Είναι δύσκολο κάποιος από αυτούς τους πολιτικούς που συνήθως τους βλέπουμε στην τηλεόραση να επισκέπτονται πανηγύρια και να τραγουδούν το "Μακεδονία Ξακουστή"...να επισκεφθεί και το πανηγύρι στην Μελίτη και να κάνει το ίδιο;εδώ κολλάει το "εδώ σε θέλω πέρδικα να περπατάς λεβέντικα"!


    Είναι δύσκολο σε αυτή την χώρα να βρούμε πολιτικούς να υπερασπίζονται όλα αυτά που ορκίστηκαν και όχι τις τις καρέκλες που απέκτησαν δια της κληρονομικότητας;


    Είναι δύσκολο κάποιοι που μέχρι πριν λίγο καιρό διοργάνωναν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις υπερ της Μακεδονίας μας και μιλούσαν περί νέου Μακεδονικού αγώνα να αποδείξουν και έμπρακτα πως νοιάζονται για αυτήν;


    Είναι δύσκολο αυτά που λένε κάποιοι περί στημένων παιχνιδιών των Αμερικάνων στα βαλκάνια και ανάγκη αντίστασης σε αυτά τα παιχνίδια...να τα κάνουν και πράξη και να μην αναλώνονται σε αναμάσημα παλιών ιστοριών στις οποίες και αυτοί έχουν μερίδιο ευθύνης;"

    http://www.greekalert.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι έχει θέσει υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις της 4ης παγκόσμιας συνάντησης παιδιών προσφύγων των αυτοαποκαλούμενων «Αιγαιατών Μακεδόνων» και η κυβέρνησή του ανέλαβε την οικονομική τους κάλυψη, την τεχνική υποστήριξη και προβολή τους, περιλαμβάνοντας βέβαια και αυτές στη Φλώρινα. Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν αργά το βράδυ της Κυριακής, με συναυλία στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι παραδοσιακά συγκροτήματα από τα Σκόπια θα τραγουδήσουν στη Μελίτη το «Beca de Grecia Becate» που σημαίνει «φύγετε Ελληνες από τη Μακεδονία». Στην περσινή εκδήλωση, που αξιοποιήθηκε για προπαγανδιστικούς λόγους από το φιλοσκοπιανό «Ουράνιο Τόξο», ακούστηκε το τραγούδι «Μπίσερ Μπαλκάνσκι» που έκανε λόγο για την «τεμαχισμένη» και «μοιρασμένη» Μακεδονία, σημειώνοντας πως υπάρχει μία και μοναδική Μακεδονία «κομματιασμένη» σε «Εγκέισκι», «Βαρντάρσκι» και «Πιρίνσκι».Τα τραγούδια και τους χορούς κάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός «Α1» των Σκοπίων.

    http://www.madata.gr/index.php?news=21871

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. apo ola afta pou diavazo sta sxolia ti einai alithia kai ti einai parapliroforisi?

    posoi telika tha mboun avrio?
    kai giati prepi na anextoume tin propaganda tous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ο τύπος που ονομάζετε γκρουεφσκι ....
    δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενα δημιούργημα του σύγχρονου τρόπου σκέψεις και οικονομίας....δηλαδή ενα κοινωνικό κατασκεύασμα των αμερικανικών πανεπιστημίων ....(να μη τα γράφω τώρα πια ειναι αυτα )...........
    αυτο το κοινωνικό σκουπίδι ειναι ενας
    Γιάπης του κερατά.....και ακούει μόνο όταν τα παίρνει....και φυσικά, κάτω απο το τραπέζι....!κάποιος δεν μπορεί να του τα ρήξη.....να τελειώνουμε μ'αυτον ???????????
    πιστευω, οτι απο πισω.... ειναι κατι δικα μας καλα (παιδια) και τον δασκαλεύουν...! οταν ο τόπος εχει και άλλα προβλήματα οπως πολιτικής ηγεσίας και άλλου είδους πολιτικά προβλήματα ...αυτόματα βγαίνουν τετοια υποχείρια και δημιουργούν αυτα που βιώνουμε ............................!
    και θα βιώσουμε στο κοντινό μέλλων .....!
    τα δικά μας τσογλάνια ψάξτε να βρείτε ....και ξεδοντιάστε τους....!αυτός θα χαθεί έτσι και αλλιώς....ποια δικά μας απόβλητα έχουν σχέση με τον ΣΟΡΟΣ και τον ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ...εκεί είναι το μεγαλο πρόβλημα........!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και ομως ο Κισσινγκερ το 1999 σε μια εκπομπη τους εχει αποκαλεσει βουλγαρους.
    Το προβλημα ειναι τα δικα μας πολιικα στελεχοι τι κανουν.
    Αντι να πανε και να συναντησουν τον Νιμιτς σε καποιο μουσειο στην αρχαια μακεδονια τον στελνουν στην Αθηνα για συνομιλιες. Επισης οι τοπικοι αρχοντες της Θεσσαλονικης αντι να κανουν μονο δηλωσεις καλο ειναι να προσκαλουν και μερικους ξενους δημοσιογραφους να δουν το πολιτισμο των αρχαιων μακεδονων.
    Παρ'οτι τα παιδια των φρονημων πριν πεινασουν μαγειρευουν εδω στην Ελλαδα το αντιθετο γινεται.Παντα αντιδρουμε μετα απο τα γεγονοτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Bookmark and Share